Přejít k hlavnímu obsahu

Polská vláda nabízí minecraftové servery pro děti v karanténě

25. 3. 2020 | 09:00 Všechny hry
Zatímco je celý svět ochromen pandemií koronaviru, polský projekt grarantanna.pl se společně s vládou stará, aby polští občané zůstávali doma pomocí online aktivit, které provozují. Nově se mezi jejich aktivity připojily i minecraftové servery pro děti, které nemohou navštěvovat školy.
Grarantanna
Grarantanna

Grarantanna.pl je polský projekt pod záštitou ministerstva. Mimo jiné nabízí dětem historické kvízy, hádanky, edukativní materiály pro domácí výuku a také hry, které mají pomoci mladým polákům vydržet doma během karantény. Zároveň ale stránka upozorňuje na fakt, že nejde o prázdniny, nebo dovolenou. Děti by si měly nejdříve udělat své práce do školy a pak se mohou přijít pobavit na hrách, zahrát si turnaj či procvičit si, co se naučily zábavnou formou ve vzdělávacích hrách nebo webinářích. Tím chce polská vláda v dětech podnítit kreativní využití počítačů a internetu.

mc

Místo poskytování pouze odkazů na stránky třetích stran ministerstvo došlo až tak daleko, že pořádají své vlastní turnaje, vytvořili 3 minecraftové servery a dokonce dětem nabízí i vlastní hry, vše jen proto, aby děti trávily svůj čas doma aspoň trochu aktivně aniž by ohrozily své zdraví nebo bezpečí. Projekt určitě uvítají také rodiče, kteří pracují i v této situaci a nemohou se tak svým dětem celý den věnovat.

Uvítali byste také takovýto projekt u nás?

Zdroj: jpost.com