Přejít k hlavnímu obsahu

Posílená pětice Dark Tigers poráží novou sestavu ENTERPRISE a na úvod roku vyhrává 500 euro

4. 1. 2021 | 01:20 Counter-Strike 2
Neděle 3. ledna byla ve znamení novoročního turnaje od HellCase, který proběhl na portále FACEIT. Celkem se do boje o 1000 dolarů přihlásilo 167 týmů, mezi nimiž nechyběly ani domácí celky se svými zbrusu novými sestavami.
MAXX
MAXX

Z nových sestav se nejvíce zatím napsalo o Dark Tigers a ENTERPRISE esports, a právě o těchto dvou týmech bude celý článek o New Year Hellcase First Tournamentu. Oba domácí celky se totiž dokázaly skrze dlouhého pavouka probojovat až do semifinále, kde se utkaly tváří v tvář na mapách Inferno a Mirage. Složení obou týmů je relativně čerstvé, takže o nějakém porovnávání skutečné kvality se zatím příliš nedá vstříc dlouhodobému horizontu mluvit. Současně to ale leccos může naznačit, případně jeden z celků nakopnout lépe do nové sezóny.

Sestava Dark Tigers sice ještě není oficiální, ale očekává se, že se v ní už nebude nic měnit – pokud do toho tedy nezasáhne ještě někdo další, kdo by si rád někoho z hráčů uzmul na poslední chvíli pro sebe. ENTERPRISE esports oproti tomu představili novou pětici již oficiálně a o jejím potenciálu se nedá absolutně pochybovat. Na první pokus však demonstrace síly zatím získala schovaná v ulitě. Na Infernu se sice šlo až do prodloužení, ale DTG tam dokázali zvítězit 22:20, na což následně navázali jasnější výhrou 16:10 na Mirage a postoupili do finále.

Dark Tigers následně zvládli také finálový duel proti ruské sestavě Violet, ve které můžeme najít několik hráčů FPL Challenger. Tygry v nedělním maratonu nezastavila ani poslední překážka a při svém prvním větším vystoupením v novém složení si připisují 500 dolarů do kapsy. ENTERPRISE se oproti tomu musejí spokojit s 125 dolary, které vynesl postup do semifinále. Zajímavé ale nejvíce ze všeho bude sledovat, jak si oba týmy povedou v budoucích turnajích – sezóna bude opravdu dlouhá, takže nic neradno uspěchat. Hlavně vydržet pospolu!

Inferno
Mirage
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.