Přejít k hlavnímu obsahu

Poslední kolo Major kvalifikací se blíží, Valve oznámilo, kdo turnaje uspořádá

4. 8. 2020 | 21:28 Counter-Strike 2
Do plánovaného CS:GO Majoru zbývají již pouhé tři měsíce a boj o místo na nejdůležitějším turnaji roku finišuje. Zbývá už pouze poslední kvalifikační turnaj, kde se finálně rozhodne, kdo se na Majoru představí. Kde budou probíhat boje a kdo má jaké šance?
IEM New York
IEM New York

Již od března probíhají boje těch nejlepších světových týmů o to, kdo si získá své místo na nejdůležitějším turnaji celého roku. Kvůli koronaviru sice není vůbec jasné, zda se listopadový Major opět nepřesune, kvalifikace jsou přesto v plném proudu. Za námi je již dvojice turnajů a na týmy čeká ten finální, kde se o všem rozhodne. A právě dnes Valve oznámilo, kdo nejdůležitější turnaj celého kvalifikačního cyklu uspořádá.

Kvalifikační boje budou opět probíhat na všech šesti frontách. Hned dva regiony budou bojovat v turnaji IEM New York, který však i přes to, že nese název amerického velkoměsta, se bude odehrávat online. O body do regionálního Major žebříčku zde budou bojovat týmy ze Severní Ameriky a CIS regionu. IEM New York je zatím jediným turnajem, který zná své datum konání, hrát se začne již 6. září.

Součástí IEM New York bude i evropská divize, v té se však o kvalifikační body hrát nebude. Evropský region totiž dostal na starosti sesterský DreamHack, ten však o plánovaném turnaji zatím žádné podrobnější informace nezveřejnil. Je však jasné, že se turnaje zúčastní také STYKO a jeho GODSENT, naopak frozen pravděpodobně bude muset projít kvalifikací a na postup bude muset opravdu zabrat.

¨DreamHack

Asii s Oceánií bude mít na starosti oficiální distributor CS:GO v Číně, společnost Perfect World, kde se můžeme těšit na špičkovou produkci díky spolupráci s PGL. Poslední region, kterým je Jižní Amerika, pokryje společnost Omelete & Co., která sice s turnaji velké zkušenosti nemá, ale pořádá například brazilský Comic Con Experience.

O tom, které týmy mají k postupu nejblíže, se můžete dočíst v našem článku.

Jak již bylo řečeno, nad pořádáním samotného CS:GO Majoru visí obrovský otazník. Koronavirus stále hýbe světem a právě Brazílie, kde by se Major měl pořádat, je jednou z nejvíce postižených zemí a už se téměř nepočítá s tím, že by se zde turnaj mohl pořádat. Přesunutí z Brazílie naznačilo již samotné ESL, které začalo turnaj označovat jen jako ESL Major. Stále více fanoušků očekává turnaj bez diváků, který vypadá jako jediné možné východisko. 

Štítky: CS:GO Major
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.