Přejít k hlavnímu obsahu

Poznejte CodeMiko, populární virtuální streamerku

2. 12. 2020 | 11:23 Twitch.tv
Trend tzv. Vtubers (Virtual YouTubers) už tu nějakou tu chvíli je, to samé lze ale evidentně dělat i u livestreamování. Nevěříte? Přesvědčí vás CodeMiko.
CodeMiko
CodeMiko

Virtuální charaktery spojené s reálnou osobou nejsou nic nového, vždyť to samé jsou vlastně i všechny postavy z animovaných filmů a seriálů. Na mysli ale teď samozřejmě máme spíš věci stylu třeba virtuálních kapel, jako je například K/DA, které pomocí digitálních postaviček hraných reálnými postavami baví miliony lidí po celém světě. Před pár lety se navíc začaly objevovat i na stejném principu založené, úspěšné YouTubové kanály a tím to stále neskončilo.

Na streamovací platformě Twitch.tv lze totiž najít rovnou virtuální streamerku! Kanál i virtuální charakter zvaný CodeMiko jsou v celé své podobě dílem jednoho člověka, který vystupuje pod přezdívkou The Technician, což je dost možná to nejzajímavější na celé věci. Naprogramovat v reálném čase skoro přesně fungující virtuální charakter opravdu není sranda, a The Technician si obdiv zaslouží už za to.

Samotný kanál ale není jen technologickou senzací, ačkoliv je asi nutné uznat, že právě to je důvod jeho vysoké popularity. Dost fanoušků má evidentně i samotný content, který se tam nachází, což navzdory tomu, že nás osobně nikterak šíleně neoslovil, chápeme. Všechny streamy jsou totiž velice interaktivní a samotný The Technician je popsal jako „podivuhodné, interaktivní RPGéčko, které je vlastně vedle toho ještě arkáda, hra a stream dohromady.“

I když technologie za CodeMiko stojící ještě není úplně bezchybná, je to zkrátka velice zajímavý projekt a nedivili bychom se, kdyby se v brzké době začaly objevovat kanály tomuto podobné. Zaujala-li Miko i vás, mrkněte přímo na její Twitch kanál, kde najdete i přesný časový rozpis jejích streamů.

Zdroj: ginx.tv
Štítky: CodeMiko
miluju videohry a hlavně ligu legend