Přejít k hlavnímu obsahu

Pražské fotbalové derby se podruhé uskutečnilo virtuálně, Sparta a Slavia spolu remizovali

5. 12. 2020 | 12:02 EA SPORTS FC 24
Česká fotbalová liga se opět naplno rozjela a tuto neděli se uskuteční největší zápas u nás, 297. pražské derby. Na jaře se odstartovala tradice virtuálního podání těchto derby, kdy se utkala celá řada osobností. Navázat se na to podařilo právě nyní, kdy už to ale bylo čistě o esportových hráčích.
SKS x ACS
SKS x ACS

Formátem virtuálního pražského derby byl souboj dvou hráčů na každé straně, kteří se utkali v BO2 zápasech. Na straně Slavie nastoupili Martin 'Kobby' Strnad a Jakub 'CptKubajz' Pudil, rudý dres ve šlágru na sebe oblékli Jakub 'JamesBony' Němec a Martin 'Caster' Štěpán. Nedostalo se tak na Emericksona ani TheJohnyho.

Jako první se proti sobě postavili Kobby a JamesBony. Úvodní zápas lépe vyšel reprezentantovi Sparty, který vyhrál úvodní duel 1:0 gólem Mbappého v 54. minutě. Kobby se však v odvetě vzepřel. V prvním poločase sice pouze srovnal součet skóre, druhá půle už ale patřila jemu. Po góle v 60. minutě přidal dva další v samotném závěru a zvítězil tedy poměrem 4:1. Sparta už tedy derby vyhrát nemohla, stále však mohla srovnat. Caster měl proti CptKubajzovi cíl jasný, ale do vedení šel až ve 45. minutě díky Alessandrinimu. Po výměně stran však přidal další dva góly a v sérii vedl 3:0. Ve druhém zápase tak mohl hrát ze zabezpečené obrany a první poločas byl bez branek. Kubajz ale otevřel hru a Caster postupně vstřelil tři góly. Po výhře 6:0 se tak kluby rozchází smírně.

Na záznam z druhého virtuálního pražské derby se můžete podívat na fanpage SuperSlavia esports.

SKS x ACS
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.