Přejít k hlavnímu obsahu

Představení týmů Gillette MČR v League of Legends

7. 11. 2019 | 06:56 League of Legends
Boj o titul mistra České republiky svede letos čtveřice týmů, která se utká od pátku do neděle na brněnském výstavišti. Díky menšímu počtu týmů se každý zápas odehraje pod světly reflektorů a fanoušci je budou moci sledovat i na streamu.
Gillette MČR 2019
Gillette MČR 2019

Čtyřmi týmy, které se účastní letošního velkého finále v League of Legends, jsou Brute.GG, CZC.eSuba, Vikingekrig Esports a Srdce nehasnou. Tyto týmy zvládly postoupit skrz uzavřenou kvalifikaci a každý z nich tedy nemusí nikoho přesvědčovat o tom, že si na Gillete MČR 2019 zaslouží být. 

Celý turnaj odstartuje už v pátek dopoledne skupinovou fází, ve které bude hrát každý s každým jednu BO3 sérii. V pátek se tedy odehrají 4 a v sobotu 2 série, ve kterých se rozhodne o dvou postupujících do finálové BO5 – naši historicky vůbec první – a o dvou týmech, které si v neděli zahrají o bronz. Produkci turnaje zaštítí Hitpoint a všechny zápasy tak budete moci sledovat živě na jeho Twitch kanále. Komentovat pak budou Xnapy, Mozilla, Bronko, Roman Dufek a Kangae, takže i tady máme podchycené to nejlepší z nejlepších.

Harmonogram:

  • Pátek 8. listopadu
    9:00 – CZC.eSuba vs. Vikingekrig Esports
    12:30 – Vikingekrig Esports vs Brute.GG
    16:00 – Srdce nehasnou vs. Brute.GG
    19:30 – CZC.eSuba vs srdce nehasnou
     
  • Sobota 9. listopadu
    10:00 – Srdce nehasnou vs. Vikingerig Esports
    13:30 – CZC.eSuba vs Brute.GG
    17:30 – BO5 grandfinále
     
  • Neděle 10. listopadu
    10:00 – Zápas o 3. místo
MČR 2019

CZC.eSuba

Wondro
Jejky
Random
Sirinox
Vasked

Vikingekrig Esports

Adiss
BubblePeeT
Dread
Charca
Sufon

Srdce nehasnou

Mortsche
Kenapil
MakeItBetter
Carzzy / Hiro
Rufus / Denyk

Brute.GG

Necromartin
Lylajn
RusO
Edems
Zeussak

Hvězdná jména sestavy Srdce nehasnou možná působí hrozivě, ale hlavním favoritem na celkové vítězství bude CZC.eSuba, protože jádro její soupisky spolu hraje už několik měsíců a zvládlo ovládnout finále česko-slovenské ERL Hitpoint LEGENDs #4 i jarní finále ESL Nationals. Před vyvrcholením sezony v Brně by spolu modrá krev navíc měla usilovně trénovat a jejich připravenost a souhra by měly smazat výhodu, kterou by Srdce nehasnou mohli získat na individuální úrovni. Právě SN ale pro nic jiného, než pro titul nejedou. Až čas ale ukáže, kolik Carzzyho a spol. bude stát absence týmového tréninku a která varianta botlinky bude vůbec nastupovat.

Za papírově slabší dva týmy jsou vnímány Vikingekrig a Brute.GG. Zejména od druhého jmenovaného se mnoho nečeká a soupisku tvoří zejména veteráni domácí scény. Bez boje se ale gladiátoři nevzdají a určitě mají ambice na zisk minimálně třetího místa. Potenciálním černým koněm turnaje mohou být Vikingekrig, v jejichž sestavě možná rozpoznáte dva vítěze jarní sezony Hitpoint Masters, Dreada a Charcu. Podle předpokladů by měli vikingové vyzvat gladiátory v zápase o bronz a modrá krev svést souboj o zlato s hvězdným mixem Srdce nehasnou. Situace je tedy podobná jako loni, kdy nikdo neočekával jiné finále, než eSuba vs. LanCraft.

Rozdělení prize poolu:

  • 1. místo: 35 000 Kč
  • 2. místo: 15 000 Kč
  • 3. místo: 10 000 Kč
  • 4. místo: 5 000 Kč

Na mistrovské klání je stále až startu prvního zápasu možné si vsadit na nového šampiona. Kurzova nabídka Fortuny lícuje s našimi predikcemi, takže je na vás, jestli budete věřit favoritům nebo raději outsiderům.

Fortuna MČR 2019
Gillette MČR 2019