Přejít k hlavnímu obsahu

Představujeme první turnaj v nové Trackmanii! Podaří se nám probudit spící komunitu?

11. 7. 2020 | 18:50 Trackmania
Začátkem července vyšlo očekávané pokračování závodní arkády Trackmania, které je remakem legendární stadiónové verze. Vzhledem k naší historii tak nemůžeme jinak, než okamžitě do ní vlétnout naplno. Přijďte ukázat, že komunita o znovuzrození lokálního esportu v oblíbené hře opravdu stojí!
Trackmania Opening Cup
Trackmania Opening Cup

Klasická Trackmania se na Mistrovství České republiky objevila naposledy před sedmi lety, kdy se šampionem stal hakkiJunior před tweenem. Nové pokračování legendární arkádové závodní hry scénu nepozvedlo a v roce 2014 už MČR proběhlo jen otevřenou formou, ve které triumfoval Horeni před Kappou. Od té doby bylo na domácí scéně naprosté ticho a o hře se psalo pouze tehdy, kdy několik domácích hvězd zazářilo v zahraničí. Právě tween nebo Kappa se hře aktivně věnují dodnes a patří mezi světovou špičkou. No a ve spolupráci s jedním z nich se s restartem oblíbené série pokusíme také o znovuzrození domácí Trackmania scény.

Náš úvodní turnaj s příznačným názvem Trackmania Opening Cup se uskuteční už tuto neděli 12. července od 20:30 a během prvního půldne se již registrovaly bezmála dvě desítky hráčů. Celý turnaj je otevřený naprosto každému, nezávisle na vašem skillu. Hlavním motivem je probudit domácí komunitu a hlavně se dobře pobavit! Nedělní klání proběhne dvoufázově a odehrávat se bude na serveru Martina "Kappa" Krompolce, kam se může napojit naprosto každý, kdo má zakoupenou Standard edici hry (varianta za 10 euro na rok). Jiná varianta bohužel aktuálně není možná, i přesto ale věříme, že se nás při prvním pokusu sejde několik desítek!

Otevřený turnaj až pro 100 hráčů odstartuje Time Attackem na třech náhodně vybraných mapách ze základního sezónního balíčku Summer 2020. Každá potrvá 15 minut, ze kterých se bude počítat nejlepší čas. Součet tří časů poté vytvoří celkovou tabulku, odkud postoupí osm nejlepších hráčů do živě komentovaného finále. To už bude probíhat v Rounds Mode (bez finalisty), vždy na šest kol. Ať vyhraje ten nejlepší, vidíme se na okruhu!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.