Přejít k hlavnímu obsahu

Premiéry nováčků v LEC: Carzzy ohromil agresivitou, solidně se uvedl i Destiny

29. 1. 2020 | 12:18 League of Legends
V průběhu prvního týdne evropské LEC si odbylo premiéru celkem 10 nových hráčů. Jak se jim dařilo? Jen pro upřesnění - jako nováčky počítáme pouze hráče, kteří v LEC neodehráli do roku 2020 ani jeden zápas, takže hráči jako Orome či Dan Dan ve výběru nebudou. Naopak se mezi jmény objeví třeba Bvoy a Destiny, kteří sice mají zkušenosti z jiných regionů, ale v LEC si zahráli poprvé.
LEC Carzzy
LEC Carzzy

MAD Lions - Agresivní Carzzy s MVP

U MAD Lions byl nejvíce vidět náš legionář Matyáš "Carzzy" Orság, který si v prvním zápase sice s Apheliosem připsal hned 7 killů, ale také 6 smrtí. Na velké stage se Carzzy rozhodně nezalekl a i přesto, že někdy bylo agresivity až příliš, rozhodně nezanechal vůbec špatný dojem. Ve druhé hře Carzzy navíc ukázal skvělý výkon se svou Miss Fortune a se skóre 6/1/4 se stal nejlepším hráčem zápasu. Po jeho boku se postavil Kaiser, který vedle Carzzyho sice tak nezářil, ale jeho engage razantně pomohl týmu snowballovat. Slušný výkon ukázala dvojice i co se týče laning fáze a ve 2v2 boji si dokonce vyšlápla na Capse s Mikyxem. 

Od dvojice na botlane se dají do budoucna čekat velké věci a špatně si nevedl ani italský jungler Shadow, který získal úplně první First Blood v nové LEC sezóně a celkově ukázal několik skvělých playů se svým Lee Sinem. Vytknout by se mu snad dalo jen to, že mohl být více odvážný, zvlášť když získal nad Jankosem tak znatelnou výhodu, kterou ale nezvládl zužitkovat. V zápase proti Vitality Shadow neodehrál Shadow tak dobrou early game, ale co se týče teamfightů, rozhodně nezklamal a jeho kombinace J4 ultimátky, spolu s Rakanem a Miss Fortune, výrazně pomohla Lvům k prvnímu vítězství.

Carzzy MAD Lions

Misfits - Denyk a spol. bohužel nepřekvapili

Od Misfits se v novém splitu mnoho neočekávalo, a proto nebylo překvapením, když podlehli jak Fnatic, tak následně i Rogue. Na své oponenty Misfits jednoduše nestačili a obě hry prohráli v podstatě na celé mapě. Co se týče výkonu českého supporta Denyka, mnoho bychom mu toho vytknout nemohli, ale jeho čas na to zazářit snad ještě přijde. Místy jsme ale měli možnost vidět také slibné momenty, například od junglera Razorka, ale jinak Misfits nevypadají jako tým, jehož výkon by se oproti loňské sezóně nějak výrazně zlepšil. Překvapení nepřinesl ani Korejec Bvoy. Nutno dodat, že Fnatic i Rogue jsou týmy, které budou cílit na ty nejvyšší příčky a Misfits tak ještě rozhodně čekají daleko lehčí soupeři. Už v pátek od 19:00 je třeba čeká SK Gaming, kteří první týden ukázali řadu slabých bodů.

Origen - Destiny byl solidní

Origen si užil dvě vítězství a vypadal opravdu skvěle. Australský support Destiny sice v žádném případě nebyl ústřední osobou, na které by stál výkon celého týmu, ale rozhodně nezklamal a slušnými výpady svému týmu pomohl k dvěma přesvědčivým výhrám.

Denyk LEC

SK Gaming - LIMIT měl víkend jako na horské dráze

Chorvatský support SK Gaming - LIMIT - odehrál solidní první hru splitu, kdy se dostal na Brauma, se kterým rozhodně nezklamal, dělal svou práci v teamfightech a užil si vítězství nad Vitality. Ve druhé hře představoval LIMIT naopak jeden z negativních prvků ve hře SK, když proti G2 za Leonu zemřel celkem šestkrát.

Team Vitality - I přes dvě prohry ukázali nováčci potenciál

Jistě že výkon nebyl bezchybný, ale jak střelec Comp, tak hlavně jungler Skeanz předvedli hodně slušné výkony, které jsou skvělým příslibem do budoucích her. Za zdůraznění stojí zejména Skeanzův výkon s RekSai (5/1/3), se kterou byl asi nejlepším hráčem Vitality při prohře proti MAD Lions. Vůbec špatný výkon nepodal ani v první hře s Lee Sinem, kdy si proti SK připsal skóre 1/2/6.

PLAYzone Challenge 2020
Štítky: LEC, Carzzy, Denyk