Přejít k hlavnímu obsahu

PREVIEW: První část StarLadder Majoru je zde! Na co se můžeme těšit?

22. 8. 2019 | 21:40 Counter-Strike 2
Největší turnaj druhé poloviny roku je konečně tady! Berlínský Starladder Major startuje již v pátek svou první fází a nabídne boje těch nejlepších světových týmů.
StarLadder Major
StarLadder Major

23. srpna startuje vrchol druhé poloviny letošního roku. Berlínský StarLadder Major nabídne opět boje těch nejlepších světových týmů o ten nejcennější titul ve světě CS:GO.

První část odstartuje v pátek 23. srpna a premiérově se odehraje před živým publikem. Všechny postupující budeme znát 26. srpna. Poté nás čeká pouze jednodenní pauza, aby hned 28. srpna začala druhá fáze zvaná New Legends. Tam už se situace vyostří, jelikož k osmičce nejlepších z New Challengers Stage se navíc přidá osmička nejlepších z IEM Katowice Majoru. Obě tyto části se odehrají v koncertní síni Verti Music Hall.

Hlavní bod programu však přijde až od 5. do 8. září, kdy se dění přesune do Mercedes-Benz Arény. V ní se před více než 15 000 diváky utká osm nejlepších o cenný titul, ale také 500 000 dolarů pro ten nejlepší tým.

Mercedes-Benz Arena

Formát zůstává stejný jako v posledních letech. Obě skupinové fáze se opět odehrají Swiss formátem, ve kterém většina zápasů bude BO1, avšak zápasy o postup/vypadnutí budou BO3. Týmy budou opět nasazeny na základě ELO, které tentokrát vychází z HLTV žebříčku. Změna se nekoná ani v play-off, kde budou opět všechny zápasy BO3. Celky budou opět rozděleny do tří kategorií - týmy z Minorů, vracející se Vyzyvatelé a vracející se Legendy. Zatímco katovičtí vyzyvatelé a úspěšné týmy z Minorů se utkají již v první části, Legendy budou mít až do druhé části volno. 

Soupiska týmů, jenž se představí v Berlíně, vypadá následovně:

Minor týmy
 Evropa mousesports Srbsko CR4ZY Spojené státy americké NRG Brazílie FURIA
 Rusko forZe CIS Syman Austrálie Grayhound Čína TyLoo
 Dánsko North Rusko DreamEaters Brazílie INTZ 
    
Vyzyvatelé
 Francie Vitality Evropa HellRaisers Kazachstán AVANGAR Francie G2
 Spojené státy americké compLexity   
    
Legendy
 Dánsko Astralis Finsko ENCE Spojené státy americké Liquid Ukrajina Na`Vi
 Brazílie MIBR Evropa FaZe Švédsko NiP Austrálie Renegades

Největším favoritem je bez debat americký tým Liquid, kterému budou sahat na paty jak Dáni z Astralis, tak také Fini z ENCE nebo francouzští Vitality. Na dobrý výsledek budou chtít pomýšlet také týmy jako FaZe Clan nebo Natus Vincere.

Nezapomeňte, že na Major si budete moct také vsadit, pro nové hráče nabízí Fortuna bonus 700 Korun.

Fortuna Banner

Součástí Majoru je také Viewer Pass, který nabídne úkoly spojené s Pick'Em Challenge, neomezené graffiti nebo možnost získat suvenýry. Fanoušci si mohou samozřejmě pořídit také samolepky.

Co se týká streamu samotného, nemůžou chybět zkušená jména jako Sadokist, HenryG, Anders, SpunJ nebo Sean Gares. Turnaj se bude vysílat, jak je již zvykem, na platformách Twitch.TV, Youtube Gaming a Steam TV. 

Jako každý Major, i tento bude pokrývat tým PLAYzone, včetně New Champions části, kde nebude chybět přímo v Mercedes-Benz Aréně! Budete sledovat Major s námi?

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.