Přejít k hlavnímu obsahu

Preview Vodafone MČR v CS:GO – skupina A

7. 11. 2019 | 12:13 Counter-Strike 2
Mezi velkými domácími turnaji a ligami se Vodafone MČR v počítačových hrách stále něčím vyjímá. Letos se stejně jako loni sjede v Brně deset nejlepších týmů uplynulé sezóny, které čekají dlouhé čtyři dny napínavých bojů o prestižní český titul. Pojďme si představit účastníky ze skupiny A.
eSuba CS:GO
eSuba CS:GO

CZC.eSuba

 Česká republika Michal 'leckr' Kadlíček
 Slovensko Ľuboš 'HenkkyG' Ilko
 Česká republika Jindřich 'ZEDKO' Chyba
 Česká republika Dominik 'blogg1s' Janita
 Česká republika Max 'SHOCK' Kvapil

Jediný favorit? Určitě ne. Ten největší? Bezesporu. CZC.eSuba má jedinečnou příležitost využít uvolnění domácího trůnu, který bylo za éry nEophyte, eXtatus a posléze Gunrunners převzít opravdu těžké. O příběhu benq1ho jsme toho napovídali už dost, celkem tato organizace čeká na CS:GO titul dlouhých šest let. Za poslední dobu má ale na kontě zářezy z FORTUNA COOL ligy a Tiger Masters, o dobře naladěné formě tak nemůže být pochyb. Tým si navíc dal před MČR společní týdenní bootcamp, který bude chtít zúročit již ve skupině. Ta je totiž papírově slabší a eSuba zde nemůže mít jiný cíl, než postoupit přímo do semifinále.

ECLOT.LYNX

 Česká republika Filip 'K1-FiDa' Dvořák
 Slovensko Milan 'rko' Kohút
 Slovensko Adam 'ZED' Bartko
 Česká republika Vít 'noobiq' Pohlot
 Česká republika Martin 'bery' Beránek

Nasazená trojka letošního MČR si své jádro drží většinu sezóny, ale na velký úspěch letos zatím čeká. Nejnovějším přírůstkem ECLOT.LYNX je bery, který koncem léta nahradil vergiLa. Kromě domácích turnajů sbírali hráči ECLOT zkušenosti také v zahraničí, jako jediný CZ/SK tým se během celého roku dokázali dostat do play-off Alienware Game Areny. V aktuálním dění ESL Nationals si drží třetí příčku se skóre 5-3. Pokud bychom si měli tipnout, tak na postup ze skupiny to stačit bude, ale na cestu do nedělního finále to nevidíme.

ROG.eXtatus

 Slovensko Lukáš 'luko' Hrabčík
 Česká republika Martin 'Pechyn' Pechoušek
 Česká republika Dominik 'Fraged' Herz
 Česká republika Dominik 'DESTY' Černý
 Slovensko Peter 'wEAMO' Rauch

Velká rozlučka slavné organizace, to je příběh eXtatus, jehož plamen po letošním MČR definitivně vyhasne. Jeho hráči tak mají o motivaci postaráno, protože letos se sice podívali na zahraniční akci GG League, ale na domácí půdě více než stříbro z jarní FORTUNA COOL ligy získat ROG.eXtatus nedokázali. Velkou předností tohoto týmu, že jeho hráči se znají opravdu dlouho, a i když spolu nepůsobili nepřetržitě, jeden na druhého se ve hře mohou spolehnout. Současně si ale troufneme říci, že jde o tým, který dokáže skupinu vyhrát, ale i skončit poslední.

eEriness E-BLUE

 Česká republika Michal 'Bordel' Weiss
 Česká republika David 'Zajda' Zajíček
 Česká republika Matěj 'Thieff' Žádník
 Česká republika Tomáš 'tMs1k' Zelenka
 Česká republika Adam 'Neci' Zoula

Zatímco eXtatus se bude loučit jako organizace, ve čtvrtém týmu skupiny A máme pro změnu dva hráče, pro které půjde s největší pravděpodobností o poslední turnaj v kariéře. Bordel a Neci si na domácí scéně prošli už ledasčím, na posledních dvou, respektive třech, ročnících MČR ale chyběli. Bude to pro ně sladká tečka? To bychom mohli říct po postupu ze skupiny, který se nezdá nereálný. Složení týmu nabízí vyvážený balanc, který za určitých okolností může dobře fungovat. Po individuální stránce jde ale o jeden z nejslabších týmů na finále.

EXORS Gaming

 Česká republika Patrik 'nykr' Jančík
 Česká republika Erik 'reylo' Němec
 Česká republika Jan 'boNgo' Zvára
 Česká republika Jan 'striifE' Pokorný
 Česká republika Michal 'm0nnlich3r' Pokorný

Jestli je mezi letošní desítkou účastníků někdo, od koho se neví, co očekávat, jsou to právě EXORS. Pětice pod vedením tří zkušených střelců nepřijede na MČR v kompletní sestavě, jejich poslední shuffle bohužel neproběhl včas před uzávěrkou soupisek. Těžko tedy můžeme předvídat, kolik společnému tréninku věnují, o to více to ale dodá jejich nevyzpytatelnosti. V plném složení totiž v ESL Nationals dokázali urvat mapy týmům Brute a Inside Games. Pokud se jim úvodní čtvrteční zápasy povedou, mohou skupinou dost nepříjemně zamíchat.

MČR 2019

Harmonogram skupiny A:

  • Čtvrtek 18:00 – ECLOT.LYNX vs. ROG.eXtatus (stream)
  • Čtvrtek 18:00 – eSuba vs. EXORS Gaming (offstream)
  • Čtvrtek 20:15 – ROG.eXtatus vs. EXORS Gaming (stream)
  • Čtvrtek 20:15 – ECLOT.LYNX vs. eEriness E-BLUE (offstream)
  • Pátek 9:00 – ECLOT.LYNX vs. EXORS Gaming (stage + stream)
  • Pátek 11:15 – eSuba vs. eEriness E-BLUE (stream)
  • Pátek 13:30 – ROG.eXtatus vs. eEriness E-BLUE (stage + stream)
  • Pátek 16:30 – eSuba vs. ROG.eXtatus (stream)
  • Pátek 18:45 – eSuba vs. ECLOT.LYNX (stage + stream)
  • Pátek 21:00 – eEriness E-BLUE vs. EXORS Gaming (stream)

Rozdělení prize poolu:

  • 1. místo: 70 000 Kč
  • 2. místo: 30 000 Kč
  • 3. místo: 15 000 Kč
  • 4. místo: 5 000 Kč
MČR 2019
Štítky: MČR
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.