Přejít k hlavnímu obsahu

Preview Vodafone MČR v CS:GO – skupina B

7. 11. 2019 | 12:14 Counter-Strike 2
Mezi velkými domácími turnaji a ligami se Vodafone MČR v počítačových hrách stále něčím vyjímá. Letos se stejně jako loni sjede v Brně deset nejlepších týmů uplynulé sezóny, které čekají dlouhé čtyři dny napínavých bojů o prestižní český titul. Pojďme si představit účastníky ze skupiny B, která je mnohými nazývána skupinou smrti.
Universe PLAYzone Challenge
Universe PLAYzone Challenge

Fury Esport

 Česká republika Matěj 'stinx' Štorek
 Slovensko Dávid 'Xperrience' Červenec
 Česká republika Robert 'manguss' Kasper
 Slovensko Tomáš 'SYSTEM' Zemko
 Slovensko Martin 'INCC' Shinwari

Nasazenou dvojkou letošního mistrovství bude tým, který bude široké veřejnosti paradoxně možná znám nejméně ze všech týmů skupiny B. Fury Esport ale neskončili tak vysoko jen proto, že by odehráli nejvíce online turnajů, ale leccos ze svých dovedností ukázali i mimo ně. Jde o totiž o vítěze posledního vydání maďarské akce ICL, o jedno dříve tam pak manguss ještě v barvách eEriness vyhrál MVP turnaje. Sestava se může pyšnit nebojácnou hrou a výsledek bude záležet na tom, jak se s atmosférou popasuje čtveřice nováčků na MČR.

Brute.GG

 Slovensko Martin 'MAXX' Smolár
 Česká republika Ondřej 'Crazyy' Švec
 Česká republika Filip 'AJTT' Dolenský
 Česká republika Lukáš 'capseN' Koláčný
 Slovensko René 'fazen' Szíjjártó

Tým Brute.GG zcela dominoval první třetině letošní sezóny a dokonce si jako první už na jaře zajistil místenku v Brně. Po výhrách UNIZA Masters a jarní FORTUNA COOL ligy jej však opustil kapitán a in-game leader leckr, a od té doby už nejsou výkony tak vyrovnané jako předtím. Zbylá osa týmu však zůstává stále stejná a individuálně dokáže být hvězdou konkrétního zápasu naprosto každý – což platí i pro nejnovější přírůstek Crazyyho. Los skupinové fáze však Brute.GG n nepřál a už samotná úvodní fáze dokonale prověří jejich možnosti.

Dark Tigers

 Česká republika Tomáš 'Tomkeejs' Tomka
 Česká republika Ondřej 'EYO' Šťastný
 Česká republika Sebastian 'beastik' Daňo
 Slovensko Dominik 'NIO' Maxian
 Česká republika Lukáš 'Majky' Měcháček

Dark Tigers jsou velkou stálicí domácí scény, jeho jádro spolu hraje už opravdu dlouho. Loni se však tygři do Brna po notné dávce smůly neprobojovali, a to o hladovější budou vůči své konkurenci letos. V průběhu roku uhráli stříbro na ESL Nationals, bramboru na PLAYzone Challenge a na obou FORTUNA COOL ligách skončili v semifinále. Konzistence by se tak v jejich výsledcích najít dala, ale ta pomyslná třešnička na dortu jim letos pořád chybí. Těžká skupina je však prověří a záležet bude hodně na tom, v jaké formě dorazí jejich úderníci.

Trust.Universe

 Slovensko Erik 'The eLiVe' Sith
 Česká republika Lukáš 'Levi' Bouřa
 Slovensko Lukáš 'lucasp' Pócsik
 Česká republika Adam 'NEOFRAG' Zouhar
 Česká republika David 'forsyy' Bílý

Skupina B je sice skupinou smrti, ale pokud bychom měli jmenovat jeden tým, jehož šance vidíme na postup nejvyšší, budou to právě Trust.Universe. Právě oni osudím losování skupin hodně zamíchali, protože sice ovládli nejvýše bodovanou PLAYzone Challenge, ale jinak za celý rok takřka nic v rámci MČR nehráli. Jde tedy až o nasazenou osmičku, ale výkonnostně se Universe řadí ke špičce. Kromě PZ Challenge ovládli i ESL Nationals, v současné sezóně jsou navíc na čele. Stabilní sestava posílená naposledy o Neofraga je dle papírových předpokladů druhým největším favoritem na titul, který by nejvíce potěšil loučícího se trenéra Ketubora.

Inside Games

 Česká republika Jan 'hones' Urválek
 Česká republika Zdeněk 'daxen' Dušek
 Česká republika Marek 'kinzo' Bílek
 Česká republika Luboš 'Tusi' Tusjak
 Slovensko Richard 'queztone' Strnátko

Z loňských mistrů najdeme ve startovním poli letos pouze dva hráče, kromě eLiVa dorazí do Brna i queztone. Tento tým se na MČR kvalifikoval za pět minut dvanáct, poskládal se totiž až před letní sezónou FORTUNA COOL ligy. Právě na ní svůj postup i zpečetil, ačkoliv s ním nadále nepokračuje Zero. Právě obhájce prvenství queztone má z týmu suverénně nejvíce zkušeností, ostatní pro změnu dokáží řádit individuálně. Ve vzájemných zápasech porazili v ESL Nationals Dark Tigers i Brute, jsou tak horkým kandidátem minimálně na postup.

MČR 2019

Harmonogram skupiny B:

  • Čtvrtek 18:00 – Brute.GG vs. Dark Tigers (stream)
  • Čtvrtek 18:00 – Fury Esport vs. Inside Games (offstream)
  • Čtvrtek 20:15 – Dark Tigers vs. Inside Games (stream)
  • Čtvrtek 20:15 – Brute.GG vs. Trust.Universe (offstream)
  • Pátek 9:00 – Fury Esport vs. Trust.Universe (stream)
  • Pátek 11:15 – Brute.GG vs. Inside Games (stage + stream)
  • Pátek 13:30 – Dark Tigers vs. Trust.Universe (stream)
  • Pátek 16:30 – Fury Esport vs. Dark Tigers (stage + stream)
  • Pátek 18:45 – Fury Esport vs. Brute.GG (stream)
  • Pátek 21:00 – Trust.Universe vs. Inside Games (stage + stream)

Rozdělení prize poolu:

  • 1. místo: 70 000 Kč
  • 2. místo: 30 000 Kč
  • 3. místo: 15 000 Kč
  • 4. místo: 5 000 Kč
MČR 2019
Štítky: MČR
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.