Přejít k hlavnímu obsahu

Proč bude pro Humanoida, Carzzyho a Denyka tak důležité získat 4. místo?

26. 3. 2020 | 00:10 League of Legends
Trojice Čechů v LEC (Denyk, Humanoid a Carzzy) si kolo před koncem základní části úspěšně zajistili postup do play-off. Ještě se ale odehraje poslední hrací týden, který bude dost důležitý pro složení samotné play-off šestky. V čem je zmiňované 4. místo tak výhodné a který tým má v tomto boji největší šanci?
LEC spring play-off
LEC spring play-off

V letošní sezóně LEC se bude hrát play-off úplně jiným stylem, než vloni nebo dřívějších ročnících. Do play-off sice nadále postupuje šest nejlepších týmů, ale seeding bude hrát o dost odlišnou a zároveň dost velkou roli. První čtyři týmy sice v prvním kole narazí na papírově silnější soupeře, ale v tažení na titul si mohou dovolit jednou prohrát. Týmy na 5. a 6. místě se v prvním kole play-off utkají mezi sebou, a aby se dostali do finále, budou muset vyhrát všech pět BO5 zápasů v řadě, mezitím co týmům na prvních čtyřech místech teoreticky stačí vyhrát pouze tři. Systém je poměrně komplikovaný, a proto doporučujeme zhlédnout oficiální video od LoL Esports, v němž je vše krásně a přehledně vysvětleno.

MAD Lionslogo std.pngMAD Lions

  • Skóre: 10-6
  • Zbývající zápasy: Fnatic, Origen

S nejlepší bilancí do boje o 4. příčku vstupují MAD Lions s Carzzym a Humanoidem. Zároveň má ale tahle lví smečka proti sobě asi nejtěžší soupeře. Fnatic i Origen totiž nejspíš budou potřebovat vyhrát, aby si získali 2. místo. To totiž zaručuje, že v prvním kole play-off s jistotou nenarazí na G2, které pravděpodobně skončí na čele tabulky. Tým s dvěma českými zástupci sice minulý týden ukázal skvělý výkon, ale je příliš obtížné předvídat, jestli po základní části skončí třetí, čtvrtý nebo pátý.

Rogue (European Team)logo std.pngRogue

  • Skóre: 9-7
  • Zbývající zápasy: SK Gaming, FC Schalke 04 Esports

Asi nejlehčí soupeře v posledním herním týdnu vyzve tým Rogue, který se rovněž prezentuje velice kvalitními výsledky a v jarním splitu dvakrát zvládl porazit Misfits i EXCEL. Právě vzájemná bilance s Misfits by Rogue mohla hrát hodně do karet, protože i když jednou zaváhají, mají stále slušnou teoretickou šanci získat i se skóre 10:8 4. místo skrz výhru tiebreakeru. To by platilo za předpokladu, že Misfits vyhrají maximálně jeden zápas a MAD Lions zase oba prohráli.

Misfits Gaminglogo std.pngMisfits

  • Skóre: 9-7
  • Zbývající zápasy: Team Vitality, G2 Esports

Svou šanci bude mít i tým Misfits, který však limituje špatná vzájemná bilance s Rogue. Pokud tedy chtějí Denyk a jeho spoluhráči reálně pomýšlet na 4. místo, budou muset vyhrát oba dva zbývající zápasy a doufat v zaváhání Rogue. Zápas s Vitality je pro králičí skvadru naprostou povinností, jelikož se jedná o poslední tým tabulky, ale ani boj s G2 není předem ztracený boj. Misfits už totiž hvězdné G2 jednou porazit dokázali a v době, kdy se zápas bude hrát, navíc už hráčům z G2 v podstatě o nic nemusí jít. Jejich motivace vyhrát tento BO1 duel tak nebude nejvyšší a Misfits by se mohlo povést získat v posledním hracím týdnu dvě vítězství. V boji o 4. místo jsou ale jasnými outsidery.

Tip redakce na závěrečnou tabulku: MAD Lions postoupí z 4. místa díky vyhranému tiebreakeru

Tip na závěrečnou tabulku

4MAD Lionslogo std.pngMAD Lions11 - 7
5Rogue (European Team)logo std.pngRogue11 - 7
6Misfits Gaminglogo std.pngMisfits Gaming10 - 8