Přejít k hlavnímu obsahu

Proč největší český streamer odmítl spolupráci s Valorantem?

14. 4. 2020 | 09:00 VALORANT
Valorant, jakožto nejnovější pecka na Twitchi, sklízí ohromný úspěch a rekordní sledovanost, což také znamená, že značná část streamerů přešla od svého obvyklého obsahu právě na novou taktickou střílečku. Vysílání z nové hry v současnosti převládá na většině videoherních kanálů, proč tedy spolupráci odmítla největší česká hvězda?
Agraelus Valorant
Agraelus Valorant

Chtě nechtě vás všude na Twitchi v současné době zaplaví vysílání z Valorantu, který se velmi rychle stal novým trendem. Jeho obrovskou sledovanost samozřejmě zapříčinil fakt, že se jedná o zbrusu novou FPS hru, která navíc vykazuje svou kompetitivností velký potenciál na to, aby konkurovala již zaběhlým klasikám v žánru. Není proto divu, že většina zahraničních, ale i českých streamerů přesedlala na Valorant s vidinou nového a čerstvého obsahu, sledovanosti, popularity, ale také peněz.

Streameři, kteří obdrželi spolupráci s Riot Games, mají značnou výhodu díky dřívějšímu přístupu a také protože se podílejí na beta programu, tudíž se jim aktivovala funkce pod streamem, která jejich kanál obohacuje o dropy s přístupem do uzavřené bety. Jak již dobře víte, hlavními tahouny Valorantu u nás byli, a stále jsou, CzechCloud a Mazarini, k nimž se později přidávalo stále více streamerů, jak postupně získávali přístup. Proč jsme se ale Valorantu nedočkali u našeho největšího a nejpopulárnějšího streamera?

Valorant CzechCloud Mazarini

Určitě vám nemusíme představovat o koho se jedná. Vojtěch "Agraelus" Fišar je současnou hvězdou českého Twitche, za kterou stojí obrovská komunita jeho fanoušků. A to je právě ono, Agraelus nabídku od Riot Games samozřejmě dostal, ale rozhodl se ji odmítnout z prostého důvodu. Svou komunitu a jeho nejvěrnější fanoušky si vychoval již na svém YouTube let's play kanále, kde se až na pár výjimek věnoval singeplayerovým hrám, což se nezměnilo ani s jeho působením na Twitchi.

Dostal jsem nabídku od Riot Games být součástí beta programu a mít dropy klíčů pod streamem, ale upřímně se mi nechtělo několik dní hrát multiplayerovou střílečku, protože vím, že moje komunita je založená na singleplayeru,

napsal Agraelus ve svém vyjádření na Facebooku.

Z podstaty jeho vysílání lze sledovat, že si zakládá na komunikaci se svým chatem, k čemuž jsou singleplayerovky jako dělané. Právě tuto přátelskou komunitu plnou memes a nekorektního humoru, která je kromě gameplaye založena právě na interakci, by celý hype kolem Valorantu, a především kolem padání dropů, mohl zcela narušit. Ona vlastně veškerá popularita spojená s boomem Valorantu není jenom pozitivní – sice musí být skvělé mít na svém streamu tolik diváků, ale vše je za nějakou cenu. Celé pozdvižení je pouze dočasné a většina nových diváků je na streamu právě proto, aby získala ten kýžený klíč a později po osobě streamera už neštěkne ani pes, což vlastně Agraelus perfektně vystihl dále ve svém vyjádření:

Mít tisíce diváků navíc každý den je sice super, reklamy těží cash, ale když je to banda spamerů, co opustí váš kanál, jakmile drops přestanou padat, tak to zase taková výhra není.

Je pozitivní vidět, že ne všichni jsou hnáni pouze touhou po penězích a větší popularitě, a místo toho si najdou čas zapřemýšlet, co by na to řekli jejich diváci a potažmo celá komunita. Určitě nejsou všichni z vás fanoušky kompetitivních multiplayerových her a občas radši zatoužíte po klidném, nebo spíše "klidném", vysílání s pořádnou dávkou humoru, a právě kvůli vám zůstává Agraelus věrný svému obsahu. Takže kdo dychtí po odpočinku od všeho toho náporu, který se váže k Valorantu, určitě víte, kam můžete každý večer zavítat.