Přejít k hlavnímu obsahu

Profesionální hráč si po obviněních ze sexuálního obtěžování už nezahraje žádný turnaj

15. 1. 2021 | 11:30 Dota 2
Hromadná veřejná obvinění ze sexuálního obtěžování mají dohru i nadále a tentokrát to odnesl jeden z profesionálních hráčů Dota 2. DeMoN tak byl zabanován ze všech Valve a Beyond the Summit událostí, což se mu však zdá nefér a proti trestu se ohrazuje.
DeMoN ban
DeMoN ban

Úspěšný Dota 2 hráč Jimmy 'DeMoN' Ho má s konečnou platností na kompetitivní scéně utrum. Problémy se kolem něj začaly kupit už v červnu minulého roku, kdy se ve smršti veřejných výpovědí ani on nevyhl obviněním ze sexuálního obtěžování. Hlavním zdrojem těchto tvrzení je Eliene Sun, bývalá zaměstnankyně Twitche, jež si na Twitteru dala tu práci detailně popsat svou nepříjemnou zkušenost.

Dle jejích slov ji Ho zatáhl do malé temné místnosti, zablokoval dveře a vybídl ji, aby ho políbila. Když však odmítla a snažila se odejít, přitáhl ji zpátky a svůj neúspěšný pokus opakoval. V hráčův neprospěch se však ozvalo více žen, které s ním měly obdobné zkušenosti. Ho se po udělení banu také ozval na Twitteru a s celým verdiktem rázně nesouhlasí. Údajně nespáchal nic špatného a stěžuje si na skutečnost, že tato nepravdivá anonymní obvinění mohou komukoliv zničit reputaci.

DeMoN na základě obvinění dostal zákaz nejen u Valve, ale dokonce se nesmí účastnit ani událostí Beyond the Summit, k čemuž se vyjádřil sám zakladatel, David Parker, který tvrdí, že on osobně podporuje tento trest a zákaz účastnit se Valve turnajů. Tým Aristotle bude moci i nadále soutěžit ve všech turnajích, ale budou si muset najít náhradu za potrestaného hráče. Prozatím se však neví, kdo nastoupí na tuto nově otevřenou pozici.

Štítky: Demon