Přejít k hlavnímu obsahu

Profesionální ženský tým Dignitas se bude naplno věnovat CS:GO i Valorant současně

18. 5. 2020 | 13:32 VALORANT
Organizace Dignitas vznikla v roce 2003 a po celou svou historii vždy podporovala FPS tituly. Celkově se pouze v Counter-Strike blíží meta jimi vyhraných prize money k milionu dolarů. CS:GO však letos dostalo velkou konkurenci, což samozřejmě vnímají i v Dignitas a představují svůj první Valorant tým.
Dignitas Female
Dignitas Female

Oznámení o startu podpory hry Valorant přišlo již v pátek, nejde ovšem o tým plný velkých hvězd, jako na to jdou třeba T1. Dignitas se podobně jako v našich končinách Eclot Gaming rozhodli podpořit ženskou sekci, kterou už navíc do té doby zaměstnávali jako profesionální CS:GO tým. V čele této pětice se nachází Emmalee 'EMUHLEET' Garrido a mimo jiné jde o vítězku velkého turnaje Intel Challenge Katowice z posledních dvou let.

Dignitas Female se tímto krokem stávají vůbec prvním profesionálním celkem, který ve stejném složení bude reprezentovat určitou organizaci ve dvou různých herních titulech. O této možnosti se s příchodem Valorantu na scénu hojně diskutovalo, když například hráči týmu Liquid hráli několik úvodních Valorant turnajů. U ženské scény se tak tento krok dá více než chápat a jsme zvědavi, jestli nepůjde pouze o první z mnoha případů.

Kompletní složení Dignitas Female pro hry CS:GO a Valorant:

 Spojené státy americké Emmalee 'EMUHLEET' Garrido
 Kanada Amanda 'rain' Smith
 Spojené státy americké Kiara 'milk' Makua
 Spojené státy americké Melisa 'Theia' Mundorff
 Kanada Julie 'Bouchard' Bouchard – trial

 Francie David 'Xp3' Garrido – trenér

Zdroj: dignitas.gg
Štítky: Dignitas
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.