Přejít k hlavnímu obsahu

První oficiální VALORANT turnaj od Riot Games je tady. Budeme jej moci považovat za Major?

25. 9. 2020 | 12:50 VALORANT
Riot Games na podporu esportu oznámili už před nějakým časem Ignition Series, v rámci čehož aktuálně probíhá 25. a dnes startuje 26. podporovaný turnaj. Všichni jsme ale čekali na oficiální klání přímo od Riotu, a jeho představení přichází právě nyní. Turnaj s názvem First Strike vypukne koncem října a regionální finále proběhnou na začátku prosince.
First Strike
First Strike

Ještě před rokem jsme ani neměli zdání o něčem s názvem VALORANT a dnes tento úspěšný FPS titul chce začít útočit na pole esportu. Ignition Series byla pouze první vlaštovkou, aby se neprováděly zbytečně velké kroky ve chvíli, kdy se scéna teprve buduje a stabilizace bude chvíli trvat, ale načasování First Striku se nám zdá být ideální. Pokud chce VALORANT chystat velké plány pro rok 2020, tak první oficiální regionální turnaj, ještě v letošním roce, je zřejmě správnou volbou pro růst scény. Turnaje v rámci Ignition Series navíc mohou mít prize pool maximálně 50 tisíc dolarů či euro, což pokud oficiální klání tuto hranici překoná, tak hype jenom poroste.

VALORANT byl od počátku stavěn jako kompetitivní hra, takže bylo jen otázkou času, kdy podobné oznámení přijde. Jeho součástí je také zmínka o chystaných vylepšeních pro observer mode, což sledování turnajů dosud omezovalo nejvíce. Vyladění přehlednost všeho dění a hlavně všudypřítomných kouzel bude klíčem k úspěchu.

Vzhledem k aktuálním světovým opatřením je bohužel jasné, že první turnaj z díly Riot Games nebude globální. Označený je tak slovem major, ale jen s malým počátečním písmenem, protože by to bylo až příliš honosné pro turnaj, který bude "pouze" regionální. First Strike bude probíhat napříč Severní Amerikou, Evropou, regionem CIS, Tureckem, Asií, Oceánií, Brazílií a Středním Východem. Kvalifikace vypuknou v druhé polovině října a zapojit se do nich bude moci každý, kdo bude mít 16 let a disponovat rankem alespoň Immortal 1. Na kompletní pravidla a informace si ještě budeme muset počkat na nejbližší týdny, stejně jako na možnost registrace.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.