Přejít k hlavnímu obsahu

První virtuální závod NASCAR pokořil rekord americké TV

25. 3. 2020 | 10:44 Virtuální závody
Pandemie, kterou způsobil COVID-19, sužuje celý svět a neminula ani sportovní ligy a s nimi spojená vysílání. Fox Sports a NASCAR se proto rozhodli spojit síly a přijít s možná kontroverzním, ale naprosto geniálním řešením.
eNASCAR
eNASCAR

UPDATE: Vysílat virtuální NASCAR se ukázalo jako výtečný krok. První závod si totiž v neděli naladilo na kanále Fox Sports 1 neskutečných 903 tisíc diváků a eNASCAR se tak stává nejsledovanějším esportovým přenosem v historii americké televize. Tento trůn dosud držel Mortal Kombat turnaj The CW z roku 2016.

Kvůli strachu ze šíření koronaviru došlo ke zrušení mnoha skutečných událostí, aby se tak zajistila bezpečnost návštěvníků i profesionálů. Vzhledem k tomu, že dochází k hromadnému rušení akcí, sportovní ligy a provozovatelé vysílání jsou nuceni vyplnit nově vzniklé mezery ve svých rozvrzích jinými aktivitami, aby si i nadále udrželi zájem publika.

Z podobného důvodu zahajuje televizní síť Fox Sports spolu s National Associaton for Stock Car Auto Racing (NASCAR) vůbec první eNASCAR iRacing Pro Invitational Series, které se osobně zúčastní spousta profesionálních NASCAR pilotů. Známé tváře si nyní odpočinou od skutečných závodů a místo toho si je vyzkouší ve virtuální podobě na NASCAR Heat 4 a iRacing platformách.

První závod eNASCAR se koná již tento víkend na kanále FoxSports1 a bude spuštěn rovnou se třemi ligami: eNASCAR Heat Pro League, eNASCAR Coca-Cola iRacing Series a eNASCAR IGNITE Series. Ve všech závodech budou figurovat špičkoví NASCAR závodníci jako například Dale Earnhardt Jr., Bobby Labonte, Kyle Busch a Denny Hamlin. Závody a jejich vysílání si budete moct vychutnat v podobném stylu jako samotné NASCAR. Nebudou totiž chybět ani ti nejlepší komentátoři z Foxu jako Jeff Gordon, který vás provede úplně celým programem závodu.

Bylo zveřejněno, že se všechny závody odjedou pomocí závodního simulátoru iRacing. Jak Fox, tak i NASCAR ujišťují veřejnost, že budou dodrženy všechny pokyny CDC (Centrum pro kontrolu a prevenci nemocí), tudíž nebudou ohroženi žádní závodníci ani personál produkce. Zajímavý způsob, jak vyřešit současnou situaci, a něco nám říká, že určitě nebudou jediní, kdo se pokusí řešit podobnou situaci v, pro někoho, nezmapovaných vodách esportu.