Přejít k hlavnímu obsahu

Random: Třeba tentokrát budeme naši ligu reprezentovat mnohem lépe

25. 6. 2020 | 09:44 League of Legends
Na rozhovor jsme po prvním týdnu Hitpoint Masters ulovili Adama "Random" Grepla, který se během dvou zápasů zasloužil za 27 killů a ani jednou nezemřel. Proč Random po jarním splitu nezamířil do zahraničí a jaké má cíle do nové sezóny?
eSuba Random
eSuba Random

Jak z tvého pohledu probíhala offseason?

Nějaké ty nabídky byly, jedna z nich dokonce do Španělska, ale to bohužel nakonec nevyšlo. Ostatní nabídky jsem nepřijmul, protože si myslím, že máme v dalších European Masters větší šanci uspět se současnou sestavou eSuby.

Jsi jedním z hráčů, kteří se stali klienty eSports repre. Co tě k tomu vedlo a jak zatím funguje vaše spolupráce? 

Pan Klečka mě oslovil s nabídkou a mně to přišlo jako zajímavá a výhodná dohoda pro obě strany, takže jsem do toho šel. Nic složitého v tom není.

Stejně jako spoustu dalších jsem čekal, že třeba ty a Jejky zamíříte do zahraničních lig. Proč se tak nestalo?

Jak jsem již zmínil, bohužel jediná nabídka, která mi přišla výhodná byla ze Španělska a ta na poslední chvíli nevyšla. Víc k tomu asi netřeba dodávat.

eSuba MČR

První hrací týden proběhl minimálně ze statistického pohledu pro tebe dost čistě. Jak bys hodnotil úvodní hry proti Gunrunners a Vikingekrig?

Obě hry jsme brali spíše jako test, jak na tom budeme v oficiálních zápasech. Soupeři nás popravdě nijak nepřekvapili.

V čem vidíš největší změny oproti bývalé sestavě a jaké máte cíle?

Na topu je hlavní rozdíl mezi Robem a Wondrem ten, že Wondro prostě jde vyhrát každej matchup a je mu jedno, že by teoreticky vyhrát neměl. Robo je na druhou stranu hráč, který hraje spíš na jistotu a více pro tým. Co se týče Hira, tak jeho výhoda je, že je oproti Danymu daleko zkušenější. Konkrétní cíl je rozhodně znovu se dostat do hlavní stage na EU Masters a tentokrát urvat nějaké ty výhry. Třeba tentokrát budeme naši ligu reprezentovat mnohem lépe.

K obří změně došlo také na postu trenéra. Jak moc bude Nightshare chybět a jak se ti zatím pracuje s novými trenéry? 

Tomáš nám zatím chybí, a to hlavně z toho hlediska, že byl více detailní a nenechal nás tolik v klidu. Radim je přesný opak a dává nám někdy možná až moc volného prostoru. Narama mě dost překvapil, věnuje se nám individuálně a pomáhá nám brát to SoloQ na větší váhu a o něco více si z něj odnést. 

eSuba Random

Jak nyní vnímáš svou individuální formu a jaká je podle tebe úroveň na midlane v CZSK?

Moje forma se z individuálního hlediska jednoznačně zlepšila, ale na druhou stranu potřebuju ještě spravit pár věcí kolem macro game které mi dělaly problém už delší dobou. Meta mi teď rozhodně sedí, rád hraju šampiony jako Twisted Fate nebo Galio, za které se mnohem lépe využívá tlak z linky, ale to je právě jedna z věcí, co bych měl dělat lépe. I šampiony jako jsou Orianna, Azir nebo Corki, kteří scalují a tahají teamfighty v late game mi ale nevadí. Nemyslím si, že je v Česku teď někdo, kdo se mi může rovnat, každopádně bych ostatní hráče úplně neodsuzoval a rozhodně je nebudu podceňovat.

Sledoval jsi i další týmy v lize? Kdo myslíš, že má největší šanci získat spot na EU Masters?

Podle mého názoru to budou Sampi. 

Díky za rozhovor. Jak bys na závěr nalákal fanoušky eSuby nebo čtenáře PLAYzone na další sledování Hitpoint Masters?

Taktiku žádnou speciální rozhodně nepřipravujeme, každopádně jsem teď začal pravidelně streamovat od 12 hodin většinou do 15 hodin na twitch.tv/esb_random. Díky všem za podporu a uvidíme se ve Svitavách!