Přejít k hlavnímu obsahu

Rapper Drake a Ninja na jednom streamu

20. 6. 2018 | 16:44 Fortnite
Během uplynulého víkendu mělo více než 600 tisíc lidí možnost sledovat jednoho z nejpopulárnějších streamerů jménem Tyler Blevins, také známého pod přezdívkou Ninja, jak hraje hru Fortnite s kanadským hercem a rapperem Drakem.
Výchozí obrázek

Během uplynulého víkendu mělo více než 600 tisíc lidí možnost sledovat jednoho z nejpopulárnějších streamerů jménem Tyler Blevins, také známého pod přezdívkou Ninja, jak hraje hru Fortnite s kanadským hercem a rapperem Drakem.

Blevins streamuje svoje herní zážitky téměř každý den na twitch.tv - internetové platformě určené pro živé vysílání herního obsahu, kterou v roce 2014 odkoupil Amazon za 1.1 miliardy amerických dolarů. Sám Blevins měsíčně vydělá díky streamování okolo půl milionu dolarů především díky 250 tisícům pravidelných předplatitelů.

Drake s k Ninjovi choval spíše s pokorou. Během jejich streamu dosáhlo publikum sledující jejich hraní neuvěřitelného čísla 667 tisíc, čímž byl pokořen rekord diváků pro ne-turnajový stream. Drake během hry spíše pomáhal Ninjovi, sbíral mu potřebné věci a hlavní aspekt hraní mu přenechával. 

Drake

Jako ostatní světoznámí mluvčí je i Blevins mluvčím rozeným. Během hry žertoval s diváky a Drake se k němu přidal. Během konverzace na sebe divákům přiznal, že má rád na pizze ananas a také to, že byl Ninjovým fanouškem ještě předtím, než přišel na twitch, protože ho znal z youtube a instagramu. 

Rekordní číslo, se kterým tento stream přišel poukazuje na to, že Twitch a potažmo Amazon je gigantem na scéně živého vysílání obsahu i přes velkou konkurenci technologických gigantů, jako jsou Google, Microsoft a Facebook.

Streamlabs - Firma sídlící v San Franciscu, je tvůrcem softwaru umožňujícího posílat divákům peníze pro jejich oblíbené tvůrce. Tato firma mimo jiné vypracovává také statistky diváků a oznámila, že počet sledujících twitch v kterýkoliv moment ve dne vzrostl z průměrných 788 tisíc diváků na 953 tisíc za poslední čtvrtletí. Oproti tomu konkurenční Youtube gaming má podle streamlabs nárůst z 272 tisíc na pouhých 308 tisíc za stejný časový interval.

arena

Youtube se však oproti tomuto tvrzení ohradil, nicméně vlastní data a statistiky zveřejnit odmítl. K tomtu tématu se vyjádřil Ryan Wyatt, víceprezident herního odvětví společnosti youtube takto: „Určitě se naše gaming sekce rozrůstá každý měsíc, každý rok se náš počet diváků zdvojnásobí."

V reakci na odpor Youtube, že uvedená čísla společnosti Streamlabs jsou nesprávná, se ozval Ali Moiz, právě ze společnosti streamlabs s tvrzením, že pokud Youtube nesouhlasí s jejich uvendenými statistikami, tak má zveřejnit ty své.

Twitch začal fungovat v roce 2011 jakožto odnož Justin.tv a vytvořili jej dva absolveti univerzity Yale - Emett Shear a Justin Kan. Ti začali s touto platformou na základě zjištění, že lidi zajímá živě vysílaný herní obsah. Po několika letech začali o odkoupení Twitch usilovat Google a Amazon, který nakonec Twitch odkoupil.

Po odkoupení Twitche Amazonem se sledování videoher stalo mainstreamem a na Twitch připadla většina diváků, kteří měli o sledování zájem. Velké sympatie si tato platforma získala také možností komunikace streamera a diváků, čímž se divák dostává do úplně nové situace oproti například sledování videí na Youtube. 

 

Zdroj: nytimes.com
Štítky: Ninja