Přejít k hlavnímu obsahu

Ředitele týmu NRG trápí prodej falešného merche na Amazonu

11. 1. 2021 | 08:00 Všechny hry
Andy Miller, CEO týmu NRG Esports, se nedávno rozhořčil nad tím, jak jednoduše prochází prodej padělků dresů profesionálních hráčů a jiného reklamního zboží na Amazonu. Stránka tak obrovského měřítka by podle měj měla podobné podvodníky více hlídat a ihned banovat.
nrg
nrg

Je jasné, že merchandise je vždy důležitou součástí a zdrojem příjmu každého esport týmu. Pokud si pak ale někdo zkusí namastit vlastní kapsy prodejem neautorizovaného merche nějakého týmu, je jasné, že samotný tým z toho nedostane ani cent. A právě s tím má problém výkonný ředitel týmu NRG Esports, Andy Miller, který svou nespokojenost vyjádřil na Twitteru, kde zmiňuje, že sám už je několikrát nahlásil, ovšem Amazon s tím nehodlá nic dělat a stále je nechává beztrestně prodávat padělky na své platformě. Dodává také, že to tam vypadá jako v muzeu esportových log, asi proto, že tam najdete jak loga staré a dávno nepoužívané, tak i ty úplně nové.

Nejen ale, že na těchto padělcích vydělávají samotní prodejci, kteří se tyhle napodobeniny pokoušejí udat jako pravé, provizi z každého nákupu si bere i Amazon. Není divu, že je Andy Miller naštvaný, když z jeho značky vydělává úplně někdo jiný, jen ne on a jeho tým. Samotný inzerát, na který Miller narážel, už je sice smazaný, stále ale najdete stovky dalších podobných podvodů, na které si musíte dát pozor. Níže si můžete všimnout, že inzeráty na první pohled vypadají jako originál, téměř nikdy tomu ale tak není.

fake
Zdroj: ginx.tv
Štítky: Amazon, NRG
V gamingu jako tooolki, jinde jako tooolkys. Kromě her a esportu mě baví také vše kolem tenisek a módy, volný čas rád trávím pečením a degustací voňavých pokrmů.