Přejít k hlavnímu obsahu

Regionální finále LEC: Fnatic potvrdil svou sílu a na Worlds jede jako 2. seed

14. 9. 2019 | 19:54 League of Legends
Boj o třetí a poslední evropské místo na světovém šampionátu míří do finiše. V sobotu se o něj utká Humanoid a jeho Splyce proti Schalke 04.
Broxah LEC
Broxah LEC

UPDATE (14. 9.): Marek “Humanoid” Brázda bude reprezentovat Evropu na světovém šampionátu. Díky jeho skvělému výkonu se Splyce proti S04 povedlo zvítězit jasně 3:0. 

UPDATE (13. 9.): Viděli jsme neuvěřitelně vyrovnanou sérii, ve které ale nakonec slaví Humanoidův tým Splyce. Právě Humanoid odehrál 4 z 5 her za Corkiho, ale ve hře dominovali hlavně střelci obou týmů – Kobbe a Patrik. I přesto, že Kobbe získal MVP celé série, v případě výhry OG by si cenu jistě připsal naopak český marksman, nebo jeho spoluhráč na toplane Alphari. Právě tahle dvojka stála u vítězstvích Origen v hlavních rolích a rozhodně se nedá říct, že by se Origen vzdal bez boje. Splyce zítra čeká utkání proti Schalke a vítěz bere místo na Worlds. Tak držme palce, ať končeně máme českého zástupce na světovém šampionátu.

Češi se střetnou už v úvodním BO5 zápase a ten kdo zvítězí, si následně v sobotu zahraje proti FC Schalke 04 Esports. Součástí regionálního finále je také Fnatic, který se na Worlds už sice kvalifikoval, ale bude muset obhájit druhý seed, který znamená přímý postup do hlavní skupinové fáze Worlds. Třetí seed si naopak bude muset zahrát play-in a nejen, že bude muset odhalit část svých pick/ban strategií, ale riskuje také nepostup do hlavní fáze, který by byl pro evropský tým velkou potupou. 

Pátek 13. září
OGOrigenlogo std.png2:3Splycelogo std.pngSPY
Sobota 14. září
S04FC Schalke 04 Esportslogo std.png0:3Splycelogo std.pngSPY
Neděle 15. září
FNCFnaticlogo std.png3:0Splycelogo std.pngSPY
Štítky: Humanoid, Patrik, LEC