Přejít k hlavnímu obsahu

RIIJK končí v týmu Sampi. Podepíše nyní ve Slavii?

19. 11. 2019 | 21:06 EA SPORTS FC 24
Přední domácí FIFA hráč RIIJK je po delším čase opět bez angažmá. Bývalý hráč Dark Tigers, JRC a eSuby končí dnešním dnem v týmu Sampi pouze tři dny po velkém úspěchu, kdy se dokázal v Datart e:LIZE probojovat do dresu pražské Slavie.
Sampi RIIJK
Sampi RIIJK

Sampi v poslední době začínají jít čím dál tím víc zahraničním směrem, Štěpán 'RIIJK' Sobocki byl posledním českým hráčem mezi aktivními reprezentanty. Se Sampi se nedávno rozloučila úspěšná TrackMania sekce a na webu už nenajdeme ani druhého českého FIFA zástupce Lukáše 'DiDa' Černého. RIIJK hájil barvy organizace založené fotbalistou Jakubem Janktem od letošního jara, během celého roku dokázal vyhrát jeden z měsíčních JRC FUT šampionátů, na jeho sezónním finále získat bronz a stříbro si odnést z 2v2 turnaje v Mnichově. Nedalo by se tak říct, že by šlo o nefungující či spojení. I tak jdou ale nyní obě strany svými cestami.

Oficiální důvod rozchodu RIIJKa s týmem Sampi je neznámý, ale organizace ve svém prohlášení tvrdí, že má již připravenou víc než adekvátní náhradu. Poslední posilou byl někdejší hráč AS Řím Poacher, takže se dá očekávat, že opět půjde o zahraniční akvizici a jméno Sampi tak z domácí FIFA scény zmizí nadobro.

Překvapení nejistá je ovšem i budoucnost samotného hráče. Ten si sice před třemi dny splnil svůj sen, kdy se v Datart e:LIZE probojoval do finále turnaje o reprezentaci SK Slavie Praha, ale sám na sociálních sítích dnes oznámil status free agenta. Podle aktuálně dostupných indicií se tedy nedá očekávat, že by se Slavia chystala založit skutečnou esportovou divizi, kterou by opřela právě o zkušeného hráče. O to více zapeklitější je RIIJKův konec v Sampi a budoucnost bývalého hráče řady předních domácích organizací je nyní zcela ve hvězdách.

SKS RIIJK
Štítky: Sampi, RIIJK
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.