Přejít k hlavnímu obsahu

Riot Games oznámili European LoL Cosplay Contest

14. 2. 2020 | 08:00 League of Legends
Říkáte si, že byste chtěli vidět nějakou významnou cosplay soutěž, ale nemáte na letenky do USA? V tom případě zakroužkujte v kalendáři víkend 8. až 10. května a vyražte do polské Poznani na Pyrkon Fantasy Festival, kde se bude konat European League of Legends Cosplay Contest.
LoL
LoL

Tato unikátní událost se koná u příležitosti oslavy desátého výročí LoL, vzniká ve spolupráci s Gry-online.pl. Předběžný výběr soutěžících již začal a potrvá až do 31. března, kdy je možné poslat poslední přihlášky. Finále s 16 nejlepšími cosplayery můžeme čekat již zmíněný druhý květnový víkend, kdy si zasoutěží o celkem 2 500 euro (v přepočtu 62 tisíc Kč).

Cosplayeři nejsou, co se charakterů týče, nijak omezeni, důležitá podmínka však je, aby s cosplayem nikde předtím nesoutěžili, musí vzniknout speciálně pro soutěž na Pyrkonu. Jinak se ale fantazii meze nekladou, mohou upustit uzdu své kreativitě a přihlásit se například s genderbend cosplayem, kdy mužskou postavu přetvoří do ženské verze, či naopak.

Moc detailů zatím není známo, soutěžící bude hodnotit porota složená z odborníků z cosplay komunity, zabývajícími se kostýmy, make-upem nebo i vystoupeními na pódiu. Nebudou chybět ani zástupci Riot Games. Zatím známými členy poroty jsou: Riot Jynx, Shappi Workshop a Riot Swimbananas.

Celkem budou moci vítězové získat až 2500 euro, vítěz si odnese 1500 euro, soutěžící na 2. místě 500 euro a cosplayer, která skončí na 3. místě, pak 250 euro. Porota udělí i tzv. "Cenu poroty" (The Jury Award) v hodnotě 250 euro. Vítěz bude oznámen právě na finále během Pyrkonu v Poznani. 

 

PZ