Přejít k hlavnímu obsahu

Riot přichází s novou singleplayer hrou, kdy a na čem bude Ruined King k dispozici?

31. 10. 2020 | 17:06 League of Legends
Riot si pro nás přichystal další dobrodružství ve formě nadcházející singleplayer hry ze světa League of Legends. Nová hra v úplně novém duchu nám nabídne spoustu nového loru a zábavy v turn-based formátu. Kdy nový titul můžeme očekávat a na čem si jej zahrajeme?
Ruined King
Ruined King

Skvělá zpráva pro všechny nadšence League of Legends univerza! Dnes jsme měli možnost se konečně dozvědět, že začátkem roku 2021 se rozroste Riot rodina o další herní titul z prostředí Runeterry, a zároveň se jedná o první hru publikovanou přímo studiem Riot Forge. Na jaký parádní přírůstek se to tedy můžeme těšit? Hra nese název Ruined King: A League of Legends Story a jak již název napovídá, bude to kousek zaměřený na lore a příběh.

Další důvod mít radost z něčeho nového, je skutečnost, že se tentokrát nejedná vůbec o masově multiplayerovou online hru, ba právě naopak. Jestli jste milovníci singleplayer turn-based RPG her, tak bude Ruined King přesně pro vás. Úžasné ilustrace si vzal na starost umělec Joe Madureira a o samotný vývoj se postaralo studio Airship Syndicate, které má na svědomí tituly, jako jsou Battle Chasers: Nightwar či Darksiders Genesis, takže můžeme alespoň trochu tušit, do čeho jdeme.

Jak jsme mohli vidět v prvním traileru, hra se bude odehrávat především v pirátském Bilgewateru, ale i na temných Shadow Isles, a bude pouze na hráči, aby odkryl nové taje těchto dvou dobře známých regionů Runeterry. A přesně to bylo v plánu, seznámit nové hráče s tímto úžasným světem a zároveň potěšit oddané fanoušky formou nových dobrodružství po boku jejich nejoblíbenějších postav. Aby však hráči porazili záhadného protivníka, spojí se dohromady podivuhodná skupina oblíbených šampionů: Miss Fortune, Illaoi, Braum, Yasuo, Ahri a Pyke.

Fanoušci také budou mít možnost tentokrát toto dobrodružství prožít i na konzolích! Ruined King bude kromě PC (Steam a Epic Store) k dispozici také na platformách Nintendo Switch, PlayStation 4 a Xbox One, nevyjímaje kompatibilitu s novou generací konzolí, jak PlayStation 5, tak i Xbox Series X/S. Pokud si navíc hru pořídíte na současné konzole, můžete si ji zdarma přenést i na novější generaci!

Štítky: Ruined King