Přejít k hlavnímu obsahu

Riot si nyní kromě cheaterů došlápne také na hráče, kteří s nimi dobrovolně hrají

2. 2. 2021 | 15:19 VALORANT
Taktická střílečka z dílny Riot Games s cheatery svádí nekonečný souboj už od samého zrodu hry a vývojáři se stále neúnavně snaží zdokonalovat příslušná opatření. Aby zabránili rušení integrity a celkového požitku ze hry, novým cílem se kromě podvodníků stávají i hráči, kteří jejich služby využívají v zápasech.
Valorant bussing
Valorant bussing

Valorant neustále bojuje proti cheaterům a z tohoto důvodu Riot Games nově zaujímá přísnější postoj i proti hráčům, kteří s těmito podvodníky dobrovolně hrají – mohou schytat ban i na 90 dní. Oblíbená FPS hra s touto problematikou zápasí už od svých počátků, což dokazuje také fakt, že výjimkou dokonce není ani zabanování známějších hráčů. Riot tým zaměřený právě na boj s podvodníky se znovu chystá přitvrdit, aby tak zabránili nepříznivému vlivu cheaterů na poctivé hráče, především v nejvyšších divizích.

Hacker Detected
Hacker Detected
Zdroj: Riot Games

I když jsou samotní cheateři většinou po pár hrách potrestáni, i tak mohou ostatním hráčům pokazit postup a celkově tak požitek ze hry. Aby se takovým situacím zabránilo, hlavním cílem Epizody 2 je tento problém eliminovat a zajistit tak férový průběh her. To detailněji znamená, že se nyní pod hledáček kromě cheaterů dostanou i hráči, kteří podvodníky využívají a dobrovolně s nimi hrají – jde o tzv. bussing.

Riot navíc stále hráčům ztěžuje požadavky pro dosažení Radiantu, což také zvyšuje jeho prestiž a navíc tento systém kladně působí na integritu hry. Mimo jiné to zabraňuje všem podvodníkům, aby jednoduše vyhodili kapesné za cheat a šikanovali tak na zaplacené cestě do Radiantu čestné špičkové hráče ještě před tím, než si sami odnesou permanentní ban. Opatření se tak zpřísňují pro všechny podvodníky, ale i hráče, kteří bez zábran s cheatery hrají, a jak Riot říká, "řítí se tak společně s nimi po dálnici do pekla".

Zdroj: ginx.tv
Štítky: cheating, Valorant