Přejít k hlavnímu obsahu

Rodič vymazal synovi za trest jeho svět v Minecraftu, na Redditu vzbudil pořádnou reakci

16. 5. 2020 | 08:00 Všechny hry
Když jste jako dítě něco provedli, často následoval trest, ať už jste dostali „zaracha“, nemohli jste se koukat na televizi, nebo si dát u oběda sladký dezert. Rodič devítiletého klučiny se rozhodl svůj trest pozvednout na novou úroveň, když informaci sdílel na Redditu, vzbudil pravděpodobně větší pozdvižení, než čekal.
Minecraft
Minecraft

Příspěvek rodič vložil na oblíbený subreddit Am I the Asshole. Pro informaci tento subreddit funguje tak, že vložíte příspěvek, když máte pochyby, jestli jste se zachovali jako hanební parchanti, či ne. Uživatelé pak v komentářích hodnotí, zda jste jimi v uvedené situaci byli, či nikoliv.  

Rodiči (není přesně určeno, zda se jedná o matku nebo otce) se nelíbilo, že jeho devítiletý syn si přispával i v době, když je škola zavřená. Normálně vstával v 7 hodin do školy, během pandemie ale spal dokonce do 9 nebo 10 hodin! Rodič syna varoval, že pokud se to nezlepší, bude to mít následky, a po zhruba dvou týdnech tak také učinil.  

„Naplnil jsem své varování, sedl jsem si k počítači a vymazal jeho oblíbený Minecraft svět. Taky jsem mu na příští měsíc zakázal počítač,“ uvádí v příspěvku. Jak se dalo čekat, malý kluk nereagoval příliš dobře. „Když jsem mu to řekl, začal křičet a brečet. Řekl mi, že na tom světě pracoval celý rok, a byl velmi rozrušený z toho, že ho už nikdy neuvidí. Během dne brečel a vzlykal, odmítl také cokoliv sníst.“ 

Příspěvek si získal docela velkou pozornost a dostal přes 22 tisíc „upvotes“ (redditová obdoba facebookových „lajků“). Uživatelé v komentářích dali svůj rozsudek jasně znát, tento případ až „extrémního rodičovství“ se jim ani trochu nelíbil. 

Jeden z uživatelů odvětil: „Je mi tvého syna moc líto. Můj syn je asi stejně starý a neumím si představit, že bych mu udělal něco tak zlého… Moje máma byla jako ty. Do dnešního dne mám problém se jí otevřít a předvést jí cokoliv, na co jsem pyšný. Věděl jsem, že to byla munice, kterou mohla použít proti mně.“

Další komentující napsal: „Ukázal jsi, že nemáš ke svému dítěti žádný respekt, teď ale zároveň nemá co ztratit. Udělal bys to samé, kdyby se jednalo o malbu, na které tvůj syn dělal rok? Nebo román, co napsal? Jen protože jde o hru, neznamená to, že práce v ní byla méně těžká. Zvláště, když na tom dělal rok! A v Minecraftu se navíc tvoří velmi složitě! Nedivím se, že je tvůj syn naštvaný.“ 

Ačkoliv zmíněný subreddit je ve svých rozsudcích občas rozdělený, v tomhle případě měl víceméně jasno, rodič se ke svému synovi zachoval krutě, navíc kvůli takové maličkosti, jako je přispání si v době pandemie. Autor příspěvku na žádný z komentářů nereagoval, ani nesdílel další příspěvek, v němž by situaci více objasnil. Na příspěvek reagovali i další uživatelé, na internetu se objevil třeba otevřený dopis určený rodiči chlapce, nebo návrh na Minecraft subredditu vytvořit mu nový svět.

Co si o situaci myslíte vy? Zachovali byste se v takové situaci stejně?

Štítky: Reddit