Přejít k hlavnímu obsahu

Rošády na domácí scéně! Esuba mění botlane a přichází výměna se Sampi

15. 3. 2020 | 15:49 League of Legends
Hned několik změn uvidíme v sestavách dvou nejlepších domácích týmů, a to bezprostředně před velkým vyvrcholením jarní části sezóny na Hitpoint LEGENDs. Celou botlane mění eSuba, do které přichází Rufus s Danym. Do Sampi naopak zamíří Vasked.
Vasked
Vasked

Oba dva hráči, kteří přichází do eSuby působili v letošním splitu v nejvyšší lize. Střelec Dany, který nahradí Sirinoxe, hrál v barvách Cyber Gaming, v jejichž sestavě ho nahradil PiOk. Rufus pak přichází z největšího rivala eSuby, týmu Sampi, kteří výměnou získali supporta Vaskeda. 

O změně promluvil pro týmový web trenér eSuby, Tomáš "Nightshare" Kněžínek:

Na našem letošním prvním bootcampu jsme narazili na pokulhávání naší botlane a kritických chyb. S týmem jsme z bootcampu odjížděli s tím, že je to teď hlavně na klucích, jak na sobě budou makat do EU Masters. Botlane bohužel netrénovala dostatečně dost na to, aby se dokázala posunout na vyšší úroveň, takže jejich důvěra v sebe sama automaticky klesala.

Museli jsme se rozhodnout, jestli zkusit hrát takhle a nějak se to zkusit opravit do EU Masters, nebo zkusit nový impuls, který Rufus a Dany přináší. Tohle European Masters je pro nás do or die a nechci, abychom dopadli jako v minulých letech. Chci, aby jedinci, kteří do toho dávali mnohokrát více úsilí a jsou na tom o dost lépe neměli pocit, že je neustále tlačí dolů botlane. Právě oni by měli mít co největší šanci ukázat se v European Masters zahraničním týmům.

Změna tedy dle prvotních vyjádření obou stran více vyhovuje eSubě, do které sám support Rufus chtěl. „eSuba projevila zájem o vykoupení Rufuse, a vzhledem k tomu že on s přestupem souhlasil, jsme byli nuceni hledat náhradu. Vasked se nabízel jako nejlepší alternativa. Po pár hrách jsme měli jako tým jasno a domluvila se výměna obou hráčů.“ řekl Bronko, trenér týmu Sampi, ve svém vyjádření pro web Sampi. 

Mistrovství ČR League of Legends

Aktuální sestava CZC.eSuby:

 Česká republika Ondřej "Robocop" Sklenička (Top)
 Česká republika David "Jejky" Jakubec (Jungle)
 Česká republika Adam "Random" Grepl (Mid)
 Česká republika Daniel "Dany" Novák (AD Carry)
 Česká republika Radovan "Rufus" Moravec (Support)

Aktuální sestava Team Sampi:

 Česká republika Jakub "Dreedy" Viceník (Top)
 Česká republika Marek "Vinxen" Gardoň (Jungle)
 Česká republika Jan "Dread" Hrbáč (Mid)
 Česká republika Ondřej "Ordno" Prachař (AD Carry)
 Česká republika Václav "Vasked" Benda (Support)