Přejít k hlavnímu obsahu

Rozhovor: Co si o blížícím Samsung MČR mobile myslí komentátoři?

5. 11. 2019 | 21:09 Clash Royale
Již tento pátek startuje herní akce roku, Samsung Mistrovství České republiky v mobilních hrách. Na úvod se odehraje turnaj v Clash Royale, tak jsme si nyní na pár otázek pozvali jeho komentátory. Co na sebe prozradili Mishkin, FiFqo a skeri?
Clash Royale casteři
Clash Royale casteři

Clash Royale, to je stálice Samsung MČR v mobilních hrách, která zatím nechyběla ani na jednom ročníku. Jaký jste si užili nejvíce?

skeri: Nejvíc jsem si užil loňský rok, kdy scéna bylo pěkně vyrovnaná a šanci být mistrem měla reálně většina hráčů v Brně. Stejně tak turnaj přinesl spoustu emocí a zajímavých momentů, na Márovu radost po finále vzpomínáme pořád a letošní ročník má, i přes pár chystaných překvapení, co překonávat.

Mishkin: Posledný rok bol zo všetkých rokoch asi naozaj najzábavnejším, či už našim casterským cosplayom, alebo atmosférou počas herného dňa a následne aj finálového večera. Herná scéna dozrela a bolo sa načo aj pozerať. Som veľmi zvedavý na tento ročník.

FiFqo: Myslím, že každým rokom si turnaj užívam viac a viac. Pamätám si na prvý ročník, keď som bol dosť vystresovaný z komentátorskej premiéry a poriadne som si ani neužíval samotné hry. No posledný ročník už to bolo lepšie a mám naňho super spomienky – hlavne na komentovanie v prevlečení za Wizarda (směje se).

Věříte, že letošek bude zase o vous lepší?

skeri: Věřím tomu, že bude lepší o moje vousy.

Mishkin: Veríme vo veríme!

FiFqo: Tak určiteee.

Jak je na tom nyní podle vás vůbec v současnosti hra? Baví vás její aktuální stav, nebo máte třeba problémy s metou?

Mishkin: Posledný mesiac sa z hľadiska zábavy naozaj nepodaril, ale tak v každej hre, kde sa musí pracovať s veľkým počtom kariet, sa to stáva. Na MČR nás čaká rozmanitá a vyrovnaná meta, radšej jeden zlý mesiac pred ako počas.

FiFqo: Hru vnímam stále rovnako, ja som jednoduchý typ hráča, čo nejako extra balance updaty nerieši a hrá sa to, čo ho baví. Jediné, čo sa zmenilo, je že už až tak často nehrávam rank a skôr skúšam nové challenge, ktoré Supercell pridáva do hry, alebo rád kazím warky a hnevám vedúceho.

Samsung MČR mobile

Skeri, tebe jako komentátora moc fanoušků nezná, většinou totiž trávíš turnaje v backstage jako admin. Jak se těšíš na tuto výzvu, kdy vylezeš ze stínu a budeš viditelnou součástí největší domácí akce?

skeri: Součástí téhle akce jsem už počtvrté a dovolím si tvrdit, že moje práce si pár fanoušků našla, i když především na HS scéně. Role komentátora je samozřejmě něco úplně jiného a cítím na sebe nemalý tlak, přeci jenom je pravda, že pořádně slyšet a vidět budu vlastně poprvé. Přesto se velice těším, komentování je můj sen od doby, co jsem se o gaming začal zajímat, a MČR tak beru jako první krok tímhle směrem. 

Za to ty, Mishkine, ty jsi na domácí CR scéně asi nejznámější tvář. Castění se věnuješ pravidelně, půjde pro tebe o čtvrté MČR v roli komentátora. Co bys vzkázal těm, kteří se stále rozhodují, jestli se mají jet podívat přímo na místo?

Mishkin: Naozaj je to už štvrtý rok! Atmosféra je to, čo hľadáš na MČR, plné hľadisko skandujúcich divákov, nádherné stánky so super vychytávkami a všade milé tváre. A keď skončí hlavný event, ideš s kamošmi na chladený nápoj, to chceš!

V pavilonu B brněnského výstaviště bude bojovat 16 hráčů. Chybí vám na startovní listině nějaké jméno?

skeri: Jediné jméno, u kterého mě mrzí, že se neúčastní, je Sirka. Nástrahami Last Callu sice prošel, ale z osobních důvodů nemůže do Brna přijet. Zrovna u něj věřím, že by dokázal potrápit, a třeba i vyřadit i ty největší favority.

FiFqo: Smutno mi ostalo, keď som sa dozvedel, že môj každoročný favorit Chipy to nezvládol, ale každopádne verím tomu, že všetci si zaslúžia umiestnenie v topke a bude ma mrzieť, ak sa ešte niekto k Sirkovi pridá a nebude sa môcť dostaviť.

Mishkin: Nebudeme plakať nad novým talentom FIFA (Chipy skončil druhý na Y-games), však FiFqo (směje se). Je veľa milých a talentovaných chalanov, čo práve zažívajú dobrodružstvá na iných hradoch, ako ten náš v aréne, ale zase tešíme sa aj z nastupujúcej generácie. A snáď sa nám nejaké dievča niekedy objaví aj v súťažiach, to by ma naozaj potešilo. V iných kartových hrách bývajú ženy výraznejšie, tak čakáme!

Jaké podle vás uvidíme v akci balíčky?

skeri: Vzhledem k tomu, že začátkem týdne jsme se dočkali vybalancování některých karet, je velice těžké odhadovat, jakou metu uvidíme v Brně. Já samozřejmě fandím co nejvíce kreativním deckům, aby se diváci doma i na místě mohli celou dobu dobře bavit. 

Mishkin: Vrátime sa k mete, ktorá bola pred minulým smutným mesiacom, kde sa stali obeťou nepekného sociálne experimentu (směje se). Takže verím v pestrosť balíčkov, plus nejaké to exnádo.

FiFqo: Ja som bol vždy fanúšik vtipných, netradičných deckov, poprípade nejakých lacných rýchlych, nech sú tie hry akčné a zaujímavé. Je to síce veľký a významný turnaj, ale o to viac si cením hráčov, čo to risknú a skúsia experimentovať.

A na závěr, i když je jasné, že není jednoduché vybrat jen jedno jméno – jaký hráč si podle vás domů odnese pohár?

skeri: Ten nejlepší. Na výhru je letos v turnaji přesně šestnáct favoritů.

Mishkin: Predpovedať je ťažké, najmä budúcnosť! Náš stream prinesie odpoveď aj na túto otázku!

FiFqo: Mám jedného, na ktorého by som si stavil, ale nebudem prezrádzať, prináša to smolu.

Samsung MČR mobile 2019

Čtvrtý ročník Samsung Mistrovství ČR v mobilních hrách nabídne klání ve Fortnite, Clash Royale a Hearthstone. Pokud chcete vidět v boji o český titul největší domácí hvězdy, tak v Brně nemůžete chybět! Vstupenky jsou již v prodeji ve čtyřech kategoriích, více najdete na stránkách mcrmobil.cz.

miluju videohry a hlavně ligu legend