Přejít k hlavnímu obsahu

Růst domácí scény má první oběť. EXORS Gaming kvůli nedostatečným prostředkům pozastavují působení

17. 2. 2020 | 16:47 Všechny hry
Řadami EXORS Gaming prošly za několik let působení této organizace desítky hráčů, kolikrát i známých, kteří následně udělali kariéru. Nyní však nebudeme psát o žádný přestupech či změnách v sestavě, EXORS totiž pro letošní rok pozastavují své působení.
EXORS Gaming
EXORS Gaming

Subjekt EXORS Gaming existuje od roku 2014, kdy se pod tímto názvem dala dohromady parta kamarádů. Podporovat se vedení snažilo různé herní tituly, větší úspěchy ale zažily až v posledním období. CS:GO a PUBG týmy byly vidět na domácí scéně a dokonce se kvalifikovaly na Vodafone MČR 2019, Dalas zde pak před přestupem do týmu Universe odstartoval svoji kariéru ve FIFĚ. V roce 2020 však EXORS na turnajích neuvidíme.

Po úspěšném roce totiž přišlo dnes oznámení, které hovoří o neúspěchu v rámci navázání spoluprací, aby mohli dostatečně podporovat jakoukoliv herní sekci. Zatímco loni tak jeden z PUBG hráčů EXORS byl historicky vůbec prvním, kdo prošel registrační bránou na PLAYzone Challenge, tak letos zde zástupce této organizace vůbec neuvidíme. Právě PUBG sekce byla poslední, která ještě před v minulých týdnech barvy EXORS hájila, a to když urputně bojovala o postup do finské národní ligy. Nyní však celá sestava spolu s dalšími tým opouští.

PLAYzone Challenge 2020

Na domácí scéně aktuálně probíhá velký boom nově vznikajících ambiciózních projektů, vedle kterých ale minimálně pro určité období hrozí menší půst těm, kteří vlastními finančními prostředky nedisponují. Mid-tier organizace jsou ale důležitou součástí ekosystému, každé scény, takže doufáme, že EXORS Gaming se neloučí nadobro a po načerpání dostatečné energie se vedení rozhodne jednou vrátit na scénu, třeba již za rok.

Zdroj: @EXORS
Štítky: EXORS
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.