Přejít k hlavnímu obsahu

Sampi se loučí s nejúspěšnějším světovým hráčem NHL

30. 6. 2020 | 16:01 Všechny hry
U nás se díky Esport hokejové lize sice turnajová podpora NHL teprve rozjíždí, ve světě má ale velkou základnu. Jednoho z nejlepších hráčů světa za poslední roky měla ve svých řadách i organizace Sampi, touhle pouto se ale nyní oficiálně rozpadá.
EKI
EKI

Loučíme se s legendou – tak zní titulek oznámení, které dává formou videa sbohem Erikovi 'EKI' Tammenpää. Finský hráč hokejového simulátoru NHL patřil mezi hlavní pilíře organizace založené Jakubem Janktem, ta se ale od letošního roku začíná soustředit ryze na domácí hráče. Nedávno se tak se Sampi rozloučil bulhský FIFA hráč WickyBG a EKI je nyní posledním zahraničním členem týmu, který končí v Sampi.

EKI do Sampi přišel jako mistr světa z roku 2018 a v témže roce se už v barvách české organizace stal mistrem své domoviny. Finský hráč se dokázal probojovat například do Washingtonu, kde jednorázově hájil barvy místního NHL klubu Capitals. Své působení symbolicky uzavřel před několika týdny, když se v barvách reprezentace stal mistrem IIHF Fan Championship, který nahradil skutečné Mistrovství světa v ledním hokeji.

Se Sampi se podle vyjádření obou stran rozešel v dobrém a směřování organizace jiným směrem hráč plně respektuje. Jeho životním snem je hájit barvy klubu z NHL, k čemuž má tímto krokem blíže, než kdy předtím. „Pevně věříme, že ho zanedlouho uvidíme v barvách některého z reálných týmů americké NHL, které o něj už v minulosti projevily zájem,“ doplnil rozlučkový článek manažer týmu Jakub Faul.

Výpis úspěchů, které EKI zaznamenal v barvách Sampi:

  • Mistr světa IIHF Fan Championship
  • Mistr Finska 2018
  • Evropský mistr NHL GWC 2019
  • Vicemistr Finska 2019
  • Vicemistr Bolts Chel Challenge
  • 2x vicemistr KSC Cup
Štítky: Sampi
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.