Přejít k hlavnímu obsahu

Schalke posadilo FORG1VENa na lavičku, ten tým veřejně kritizuje

14. 2. 2020 | 10:03 League of Legends
O pořádný guláš se v řadách Schalke 04 postaral legendární střelec Konstantinos-Napoleon "FORG1VEN" Tzortziou. Schalke totiž nejprve vydalo vyjádření, ve kterém uvedlo, že Forg1vena pro 4. hrací týden nahradí academy ADC - Innaxe. Forg1ven ale následně vydal vlastní vyjádření.
FORG1VEN LEC Schalke
FORG1VEN LEC Schalke

O formě Schalke 04 se asi není třeba bavit. Po šesti zápasech v LEC tým nedrží jedinou výhru a zisk té první se nečeká ani další týden, kdy se tým utká s favorizovanými G2 Esports (6:0) a Rogue (3:3). Tým už ve třetím týdnu vyměnil junglera, kdy Giliuse zastoupil Lurox. Z akademie do základní sestavy nyní míří i bulharský střelec Nihat "Innaxe" Aliev, jenž nahradí asi největší jméno v sestavě - Forg1vena. Řecký veterán chvíli poté přišel s vlastním vyjádřením.

V mé více než sedmileté kariéře jsem vždy chtěl vyhrávat. V současnosti ale naše sestava nesplňuje základní podmínky, které jsou k úspěchu nutné. Schalke nechce, nebo není schopné správné kroky k nápravě učinit, takže jsme se dohodli, že tým opustím, a to do doby, než tyto kroky opravdu bude chtít učinit.

Velká vlna kritiky v posledních týdnech mířila zejména na mid+jungle synergii a několik otazníkových výkonů supporta Dreamse. V nedávném rozhovoru bylo ale jasně vidět, že celému týmu a konkrétně Odoamnemu, se prohry koušou opravdu těžce. Do konce první poloviny týmu zbývá odehrát zápasy proti Rogue, G2 Esports a Vitality. Poslední jmenovaný tým si prochází taktéž těžkým obdobím a na svém kontě v prvních třech týdnech výhru také nezískal. Právě tento zápas bude pro Schalke zcela klíčový, pokud ještě chtějí pomýšlet na jarní play-off.

Současná soupiska Schalke 04 Esports:

 Rumunsko Andrei “Odoamne” Pascu (Top)
 Německo Lukas "Lurox" Thoma (Jungle)
 Německo Felix "Abbedagge" Braun (Mid)
 Bulharsko Nihat "Innaxe" Aliev (AD Carry)
 Jižní Korea Han "Dreams" Min-kook (Support)

 Německo Erberk "Gilius" Demir (Jungle)
 Řecko Konstantinos-Napoleon "FORG1VEN" Tzortziou (AD Carry)

League of Legends
Zdroj: @lolesports
Štítky: LEC, Schalke 04, Forg1ven