Přejít k hlavnímu obsahu

Se spuštěním Valorantu se dočkáme i nové agentky Reyny a mapy Ascent!

1. 6. 2020 | 22:20 VALORANT
Všichni se těšíme na oficiální spuštění Valorantu, kterého se dočkáme 2. června, a aby nás Riot ještě více navnadil, vypustil teaser na celkem jedenáctého agenta, ve kterém si můžeme dokonce prohlédnout novou mapu. Jedná se o novou mexickou agentku a už z pouhé ukázky je jasné, že si s novou postavou nebude radno zahrávat!
Reyna
Reyna

Jak už všichni dobře známe Riot Games, cinematicy, teasery a všelijaká videa jsou jejich doménou, a snad by to ani nebyli oni, kdyby nás před oficiálním vydáním Valorantu neobdarovali jedním takovým kouskem. Vývojáři se totiž do hry rozhodli přidat novou agentku a bez podrobnějších detailů vypustili mezi veřejnost krátkou ukázku z jejího gameplaye. Zajímá vás, co jedenáctý přírůstek do hry dovede?

Sice ještě nikde nevyšel žádný potvrzený set jejích schopností, ale dle videa, kde mimo nové posily můžete sledovat i novou mapu Ascent, není tak těžké si odvodit, co nová agentka dokáže. Nová mexická hrdinka se jmenuje Reyna a podle všeho to vypadá, že její arzenál tak trochu působí upíří tématikou. A abychom nebloudili v nezmapovaných vodách, vedoucí designér postav Valorantu, Ryan 'Morello' Scott, zveřejnil několik detailnějších informací o nadcházející postavě.

Ascent

Vypadá to, že Reyna bude agent, který má zatím největší potenciál excelovat a významně tak ovlivnit celou hru, ale jak tvrdí sám vývojář, pokud za ni hráč nebude schopný efektivně zabíjet, bude úplně k ničemu. Jedná se tak o dalšího high-risk, high-reward agenta, jako je Jett? Zcela určitě, Morello dále pokračuje a tvrdí, že aby byla Reyna efektivní, musí likvidovat své oponenty a sbírat jejich duše, což je její přístup ke svým dvoum schopnostem, protože ani asisty se bohužel nepočítají.

Když Reyna sebere duši, může si vybrat první schopnost, která ji plně uzdraví a dokonce při dalším použití doplňuje i armor, nebo má na výběr druhou abilitu, která ji činí nezranitelnou, ovšem při trvání této schopnosti nemůže Reyna střílet. Tyto dvě schopnosti sdílí ten samý cooldown a ani se vám nepřenáší do dalšího kola, takže je nutné si je znovu koupit. Dokonce i na sebrání duše má agentka pouze několik sekund, aby byla zachována určitá rovnováha.

Zabíjení protivníků agentce kromě duší také resetuje její ultimátku, skrze kterou si může vylepšit všechny schopnosti, které jsou těmito dušemi poháněné, k čemuž navíc získává bonus na fire rate, přebíjení, i zpětný ráz zbraně. Přesná čísla zatím nejsou známá, ale pouhý popis této schopnosti z ní budí respekt. Ve videu jsme navíc mohli vidět ještě její oslepovací schopnost, bohužel k ní zatím také není více informací. Bude agentka opravdu tak silná a kralovat tak všem stávajícím duelistům?