Přejít k hlavnímu obsahu

Šesnáctiletého hráče obviňují z podvádění a vyhrožují mu smrtí

2. 7. 2020 | 09:00 Counter-Strike 2
V zápase mezi Chaos EC a MiBR nakonec vzešli jako vítězové Chaos EC. Ve hře se ale vyskytlo několik podezřelých momentů a někteří brazilští fanoušci začali podezřívat hráče leaf z Chaos EC z cheatingu. Z toho důvodu šestnáctiletému mladíkovi dokonce vyhrožovali smrtí.
leaf
leaf

Když Chaos EC nečekaně porazili tým MiBR a poslali je tak do lower bracketu turnaje cs_summit 6, nevěděli ještě, že svým vítězstvím rozpoutají peklo na brazilské scéně.

Jižní Amerika je známá horkokrevností svých obyvatel a brazilští Counter-Strike fanoušci nejsou výjimkou. Ale jejich zápal pro soutěžení a vášeň pro hru se po zápase změnila v nenávist vůči Nathanovi "Leaf" Orfovi, kterého na základě několika podezřelých klipů ze hry obvinili z podvádění a používání externích programů.

Fanoušci těsnou prohru v prodloužení nesli opravdu těžko. Na počátku všeho stál CS.GO hráč a streamer Gaules, který se na Twitchi proslavil komentováním zápasů v portugalštině. Ten jako první označil na svém live streamu Leafa za "cheatera." Ale jiskra se rozhořela a diváci po celé zemi začali sdílet streamerův názor.

Avšak bohužel to nezůstalo jen u obviňování z podvádění. Několik lidí se snížilo až k výhrůžkám smrtí tomuto hráči. Naštěstí se našlo mnoho významných osobností CS:GO scény, které takové chování odsoudily a mladého hráče se zastaly.

Podezřelá dema ze zápasů budou přezkoumána a ať už se prokáže Leafova vina, nebo ne, jisté zůstává, že vyhrožovat někomu smrtí kvůli soutěži je hodně přehnané a nikdo, kdo chce kolem hry budovat zdravou komunitu, by se neměl dopouštět podobných věcí.

Štítky: leaf, MIBR, chaos