Přejít k hlavnímu obsahu

Šest lidí bylo zadrženo kvůli nelegálnímu sázení

23. 8. 2019 | 14:52 Counter-Strike 2
Australská policie provedla šest zatčení, kvůli možným podvodům v rámci sázení ve hře Counter Strike: Global Offensive.
Counter Strike - Austrálie
Counter Strike - Austrálie

Operace zahrnovala policejní razie v oblastech Mill Park, Jižní Morang a Mount Eliza (ve státě Victoria). Ale také ve městě Perth a západní Austrálii, kde však k zatčení nedošlo. Šest mužů ve věku od 19 - 22 let bylo obžalováno za možné jednání, které poškodilo či mohlo poškodit výsledek zápasů. Nebo za samotné použití zkorumpovaných praktik pro účely sázení. Podle prohlášení policie ze státu Vicoria byli všichni podezřelí vyslechnuti a poté propuštění až do dalšího šetření. Samotné vyšetřování však stále probíhá i na jejich svobodě.

Stát Viktoria - Austrálie

Pokud se však jejich vina prokáže. Šestici mužům hrozí možný trest odnětí svobody až na deset let. Samotné šetření bylo zahájeno v březnu tohoto roku na základě stížnosti sázkové agentury, která umožňuje provádět sázení právě na výše zmíněnou hru. Předpokládá se totiž, že touto korupcí mohlo být zasaženo až pět zápasů s více než 20 různými sázkami.

"Esport je výrazně zvětšující se sportovní odvětví a tím pádem poptávka po sázení logicky roste. Je tedy důležité, aby policie s dalšími složkami spolupracovali a zaměřovali se na možné nekalé aktivity,"

řekl Neil Paterson, Victoria Police Assistant Commissioner.

Jaký názor máte vy? Berete sázení jako problém, nebo jako přirozenou součást jakéhokoliv sportu?

Zdroj: hltv.org
Štítky: sázení