Přejít k hlavnímu obsahu

Seznamovací aplikace Bumble vytvořila první Fortnite tým stvořený jen z ženských hráček

9. 8. 2019 | 22:18 Fortnite
Esportová organizace Gen. G spojila síly s Bumble, seznamovací aplikací zaměřenou na ženy, a díky tomu Team Bumble spatřil světlo světa. Členky týmu tvoří profesionální hráčky Fortnite, a jsou jimi: Kristen “KittyPlays” Valnicek, Madison “maddiesuun” Mann, Tina “TINARAES” Perez, Carlee “Carlee” Gress a Hannah “Hannah” Reyes.
Bumble
Bumble

„(Team) Bumble je v jedinečné pozici, která dává význam celé generaci hráčů, povzbuzuje je, aby usilovali o své cíle, a umožňuje jim různými způsoby se propojit ve skutečném životě. Budoucnost je jasná a nemůžu se dočkat, až uvidím dopad toho, čeho spolu dosáhneme!“ uvedla "KittyPlays". 

Podle serveru Endgadget.com tvoří až kolem 35 % hráčské základny Fortnite ženy, takže je docela překvapivé, že žádný čistě ženský profesionální tým dosud nevznikl. Ženská reprezentace nebyla ani na nedávnem Fortnite World Cup. Všeobecná přítomnost dívek, které hrají profesionálně, je něco, co chce Gen. G změnit. 

„Bereme vážně tuto příležitost a zodpovědnost, abychom podpořili formující se segmenty esportové komunity, zvláště vytvářením a posilováním platforem pro ženy,“ řekl Chris Park, výkonný ředitel Gen. G.  

Jedná se o obrovský krok správným směrem pro profesionální hráče a také pro ženy, které se cítí ve světě esportů být tak trochu stranou. Na Twitteru lidé novinku vítají a považují ji za výrazný skok k tomu, aby se uzavřela genderová mezera ve světě her. Uvidíme však teprve, co nový tým předvede. 

Článek vznikl ve spolupráci s esogames.cz.

Zdroj: GameByte.com
Štítky: týmy,