Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS poráží v prodloužení Sangal a postupují do play-off třetí sezóny EDC

16. 4. 2021 | 11:54 Counter-Strike 2
European Development Championship 3 se po uzavřené kvalifikace přesouvá do hlavní části. V ní budeme mít zastoupení v podobě SINNERS, kteří budou bojovat ve skupině D a jejichž cestu budeme pokrývat oficiálním českým streamem.
SINNERS vs. Sangal
SINNERS vs. Sangal
Zdroj: grafika PLAYzone

Na European Development Championship 3 vzpomínají SINNERS určitě v dobrém, vždyť v druhé sezóně tohoto turnaje padli až v semifinále proti tehdy výborně hrajícím Sprout. O ještě lepší výsledek se budou snažit i teď, nic lehkého je ale nečeká. Mezi účastníky totiž vedle Sprout najdeme i ENCE, Endpoint nebo SKADE.

Jakým systémem se hraje? Oproti jiným turnajům se v EDC nehraje swiss formát, ale 4 skupiny, ve kterých je rovnoměrně rozděleno všech 16 celků. Hraje se systémem GSL, dvě výhry tedy znamenají postup, dvě prohry naopak vyřazení a konec v celém turnaji. O osudu SINNERS se rozhodne ve skupině D, ve které se vedle nich představí maďarská jednička Budapest Five, nebezpeční Sangal Esports a i neznámí Poláci z týmu TPT.

A právě proti poslednímu zmiňovanému celku se SINNERS postaví v pátek od 12:00 v BO1 duelu. O TPT toho tolik nevíme, důležité však je hlavně to, že si s nimi poradili SINNERS v lize ESEA Advanced poměrem 16:5. TPT nemají na HLTV žádnou výhru, český celek tak bude určitě favoritem, což potvrzují také kurzy Tipsportu.

Tipsport
Tipsport
Zdroj: kurzová nabídka

Pro postup do play-off je potřeba dvakrát zvítězit, druhý soupeř už by měl o poznání těžší. Budapest Five a Sangal Esports ale hříšnici už moc dobře znají, čili se na ně mohou lépe připravit, respektive využít zkušenosti z utkání minulých. Maďarské konkurenty z Budapešti s přehledem český celek porazil v play-off ligy ESEA Advanced, turecké Sangal pro změnu SINNERS potkali naposledy v únoru, bilanci s nimi ale mají pozitivní.

Celé tažení české jedničky můžete díky podpoře sázkové kanceláře Tipsport sledovat oficiálně na našem Twitch kanále. V průběhu pátečního programu se na vás budou těšit Marek 'shadye' Hovanec s Přemkem 'huhy' Malinou, v pondělí pak prvního jmenovaného doplní pro změnu Jozef 'Joshua' Dekan. Těšíme se na fanoušky!

European Development Championship 3: skupina D
  Česká republika SINNERS16      
 Pátek 12:00   Česká republika SINNERS2   
  Polsko TPT12      
    Pátek 14:00   Česká republika SINNERS 
  Maďarsko Budapest Five13      
 Pátek 13:00   Turecko Sangal1   
  Turecko Sangal16      
         
     Turecko Sangal-   
  Polsko TPT- Pondělí 15:00   Evropa Vítěz M5 
 Pondělí 12:00   Evropa Vítěz M3-   
  Maďarsko Budapest Five-      
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.