Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS na Complexity nestačili, jejich cesta na Minor končí

13. 2. 2020 | 21:03 Counter-Strike 2
V posledních týdnech se odehrává opravdu hodně kvalifikací a vždy nás těší, když jsou v nich české nebo slovenský týmy hodně vidět. V několika případech jsme psali o postupu SINNERS do pokročilých kol, tentokrát se však dostali nejdále.
SINNERS Esports
SINNERS Esports

Otevřené kvalifikace na Closed Qualifier vstříc Rio Minoru se chýlí ke konci a stovky týmů před sebou měly poslední šanci. Zatímco naposledy těsně v TOP 32 nestačili na Apeks, kteří se následně probojovali až k postupu do druhé fáze, tak SINNERS tentokrát zvládli úspěšně dokončit první den a postoupit do druhého.

Na své cestě jako seed #11 nejprve smetli dva mixy, s neznámým celkem legends si poradili 16:14 a poté už nastoupily známější celky. Nová sestava Tricked Esport z Dánska kousala ještě o něco víc, česká pětice to ale ve druhém prodloužení zvládla a šla mezi šestnáct nejlepší, tedy i na HLTV. Na zakončení prvního dne ale bylo potřeba si připsat ještě jednu výhru, a to proti šestému nejvýše nasazenému celku pavouka, týmu Endpoint. SINNERS ale byli nekompromisní a na mapě Mirage se soupeř absolutně nemohl chytit. ZEDKO a spol. tak míří do druhého dne, kde partu pod vedením kouče efrona budou dělit dvě výhry od postupu do Closed Qualifieru.

Profesionální český celek bude ve čtvrtfinále čekat měření sil s největším favoritem poslední otevřené kvalifikace, Complexity Gaming, kteří pouze před pár dny přemohli Astralis, v případě výhry v BO1 zápase by se dostali k tomu rozhodujícímu, kde by se v BO3 sérii utkali o postup s vítězem duelu Singularity vs. SMASH.

Za zmínku stojí také výkony týmu ECLOT, který se sympatickými výkony a cennou výhrou nad Pompa Team prokousal ze všech dalších CZ/SK týmů nejdále, tedy do TOP 32. Singularity už ale byli nad jejich síly.

PLAYzone Challenge 2020
EU Minor – Rio 2020: Open Qualifier #4
  Polsko Illuminar16         
     Polsko Illuminar16      
  Polsko PACT14         
        Polsko Illuminar0   
  Bulharsko SKADE16         
     Bulharsko SKADE3      
  Francie The Dabers10         
           Dánsko CPH Flames 
  Finsko HAVU16         
     Finsko HAVU13      
  Bulharsko FATE7         
        Dánsko CPH Flames2   
  Dánsko Yoink14         
     Dánsko CPH Flames16      
  Dánsko CPH Flames16         
            
  Evropa Complexity16         
     Evropa Complexity16      
  Polsko AVEZ9         
        Evropa Complexity1   
  Česká republika SINNERS16         
     Česká republika SINNERS7      
  Velká Británie Endpoint3         
           Evropa SMASH 
  Polsko AGO9         
     Evropa SMASH16      
  Evropa SMASH16         
        Evropa SMASH2   
  Dánsko Singularity16         
     Dánsko Singularity1      
  Finsko SJ Gaming9         
Štítky: SINNERS, Rio Major
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.