Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS postoupili do velkého turnaje s prize poolem 25 tisíc dolarů

9. 7. 2020 | 16:14 Counter-Strike 2
13. července odstartuje první turnaj ze série cyberPRO, kterého se zúčastní šestnáct týmů z regionů Evropy a CIS. Kromě čtrnácti pozvaných měl kdokoliv možnost turnaj doplnit skrze dva zbývající sloty, o něž proběhla uzavřená kvalifikace. No a právě v ní se zaskvěla česká jednička SINNERS.
SINNERS
SINNERS

SINNERS na domácí scéně vyhrávají, co jim přijde pod ruku, v Evropě se zatím nejvíce blýskli senzační výhrou nad Complexity. Naposledy jsme českému zástupci mohli fandit v Hellcase Cupu 8, tam ale bohužel nepřešli skrze skupinovou fázi. Další příležitost ale budou mít v průběhu léta, protože i když nedostali pozvánku do hlavní fáze cyberPRO Series #1, tak byli součástí osmičky týmů v uzavřené kvalifikaci o dva sloty v turnaji.

Pro postup do hlavní fáze bylo potřeba zvítězit ve dvou BO3 sériích. V té první nedali SINNERS šanci ruskému celku EXTREMUM, který vyprovodili jednoznačně 16:2 a 16:9. Rozhodující duel proti polským GRAFICIARZE už ale bylo o poznání vyrovnanější, i přesto však česká mašina na dvou mapách zvítězila a zajistila si účast v turnaji s prize poolem 25 tisíc euro, pro který je ale potřeba se probojovat mezi čtyři nejlepší týmy.

Největšími jmény cyberPRO Series #1 jsou Hard Legion Esports, elitní CIS tým, který se aktuálně nachází na 29. pozici světového žebříčku. Velkým jménem jsou také výběry FATE Esports nebo LDLC OL, jinak je ale mezi šestnácti účastníky také spousta těch, kterých se nemá český zástupce důvod přehnaně bát. V turnaji kromě SINNERS najdeme také Patrika 'Zero' Žúdela, který bude o úspěch bojovat s týmem GamerLegion.

Turnaj odstartuje 13. července swiss částí totožnou, jakou znáte z Majoru. Dále se tedy dostane polovina účastníků a k postupu je potřeba třikrát zvítězit s maximálně dvěma prohrami; třetí by znamenala konečnou. Úvod bude ale pro SINNERS hodně těžký, protože jako jeden z týmů z uzavřené kvalifikace v prvním kole vyzvou jeden ze dvou papírově nejsilnějších týmů turnaje, ze kterého vám samozřejmě přineseme výsledkový servis.

Rozdělení prize poolu:

  • 1. místo: 15 000 $
  • 2. místo: 5 000 $
  • 3. – 4. místo: 2 500 $
cyberPRO Series #1
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.