Přejít k hlavnímu obsahu

Vulkan Fight Series: Neuvěřitelná jízda SINNERS pokračuje a zítra na ně čeká finále!

15. 1. 2021 | 20:01 Counter-Strike 2
Vítězná pouť SINNERS Esports nadále pokračuje a první titul po příchodu oskara je stále blíže. Dalším soupeřem české jedničky v milionovém turnaji Vulkan Fight Series byli HellRaisers, které na třech mapách udolali o postup na finále a nyní je čekání závěrečný boj. Gambit byli největším favoritem na titul a ve finále budou jasným favoritem. Přijďte tak našeho zástupce v sobotu podpořit na stream!
SINNERS vs. HellRaisers
SINNERS vs. HellRaisers

Vulkan Fight Series nabízí krásný prize pool 45 tisíc dolarů a cesta SINNERS za finančními odměnami vypukla ve swissu. Týmu pod taktovkou KETUBORa se podařilo bez ztráty mapy porazit Lilmix i Lyngby Vikings, a po výhře 2:1 nad Nexus Gaming se králové domácí scény stali dokonce vítězové celého swissu. Jako jedni ze dvou neporažených týmů totiž uhráli o dva body lepší skóre. V prvním kole play-off tak díky tomu potkali papírově nejslabšího soupeře, a i když se proti Project X zapotili, tak nakonec po další výhře 2:0 postoupili do čtvrtfinále.

V ten moment už měli SINNERS jasnou alespoň část prize poolu, oni ale pomýšleli ještě dále. Každý vyhraný zápas v takovém turnaji totiž může znamenat důležitý posun v HLTV žebříčku, což v dlouhodobém meřítku hraje větší roli než nějaká ta tisícovka do kapsy. Fanoušci tak netrpělivě očekávali další zápas, kde se SINNERS postavili švédským legendám v barvách Dignitas. Na úvodním Dustu 2 předvedli Češi parádní hru a nedali seveřanům šanci, následné Inferno sice bylo vyrovnanější, ale díky poctivému výkonu SINNERS celou sérii uzavřeli.

Celý turnaj pokračuje hned další den, kdy je na programu semifinále. To úvodní proti sobě svede dva pozvané týmy, které se na rozdíl od Dignitas a forZe nenechaly překvapit, aktuální světovou třináctku Gambit a běloruský celek Nemiga. Na SINNERS Esports pak čekají čeká organizace, kde oskar kdysi odstartoval svou kariéru v zahraničí. Za HellRaisers už ale dávno hraje zcela jiná sestava, která však svůj potenciál prokázala postupem do semifinále. Na SINNERS tak opět nečeká nic jednoduchého, HellRaisers se však nacházejí na 37. místě HLTV žebříčku a o motivaci je tedy náležitě postaráno. Výhra by měla znamenat posun do nejlepší světové padesátky.

Rozdělení prize poolu:

  • 1. místo: 22 500 $
  • 2. místo: 11 250 $
  • 3. – 4. místo: 3 375 $
  • 5. – 8. místo: 1 125 $
Vulkan Fight Series: play-off
     Rusko Gambit2         
  Rumunsko Nexus1 St 13:10   Rusko Gambit2      
 Po 13:10   Rusko Winstrike0         
  Rusko Winstrike2    Pá 13:10   Rusko Gambit-   
     Bělorusko Nemiga2         
  Maďarsko Budapest Five1 Čt 20:00   Bělorusko Nemiga0      
 Po 16:50   Ukrajina NAVI Junior0         
  Ukrajina NAVI Junior2       So 16:30   World Šampion 
     Rusko forZe1         
  CIS HellRaisers2 Čt 13:10   CIS HellRaisers1      
 Út 13:10   CIS HellRaisers2         
  Rusko ex-Ethereal0    Pá 16:50   Česká republika SINNERS-   
     Švédsko Dignitas0         
  Česká republika SINNERS2 Čt 16:50   Česká republika SINNERS2      
 Út 16:50   Česká republika SINNERS2         
  Ukrajina Project X0            
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.