Přejít k hlavnímu obsahu

SK Slavia Praha z Plzně přetáhla vicemistra FIFA COOL ligy!

11. 1. 2021 | 19:12 EA SPORTS FC 24
Týmu BRUTE se sice rozpadla CS:GO sekce, ale jeho aktivity už nejsou dávno pouze o FPS titulu číslo jedna. Ve svém repertoáru totiž mají i FIFA sekci pod křídly úřadujícího českého šampiona SK Slavia Praha, která se dnešním dnem rozrůstá o třetího virtuálního fotbalistu.
DRMi10
DRMi10
Zdroj: Zdroj

Vznik esportové divize tradičního pražského klubu se datuje k loňskému březnu, kdy se prvním reprezentantem SuperSlavia esports stal Martin 'Kobby' Strnad. O pět měsíců později jej v kádru doplnil Jakub 'CptKubajz' Pudil, se kterým už v nové FIFĚ odehrál celou řadu přátelských utkání s jinými fotbalovými kluby, a nyní přichází třetí do party. Michal 'DRMi10' Drastich dlouho působil v FC Viktorii Plzeň, takže pokud bychom měli esport srovnat s tradičním děním na zeleném pažitu, tak jde o pikantní přestup dvou velkých rivalů současnosti.

„Jsem rád, že jsem se mohl připojit ke klubu, jako je Slavie. Doufám, že se mi podaří udělat další výkonnostní skok a budu podávat co nejlepší výkony,“ prozradil nový člen slávistické rodiny. „Líbí se mi koncepční práce klubu a jsem rád, že můžu reprezentovat barvy Slavie,“ doplnil hráč na oficiálních stránkách klubu. DRMi10 se postupně vypracoval ve dvojku plzeňské Viktorie a konkurovat dokázal i Lukáši 'T9Laky' Pourovi, velké stálici domácí scény. Jeho forma vygradovala v podzimním splitu naší FIFA COOL ligy, kde dokráčel až do finále. Tam sice po těsném boji nestačil na Serona, ale jeho stále se zlepšující výkony mu nyní vynesly přestup.

SuperSlavia esports
SuperSlavia esports
Zdroj: fanpage týmu

Stát se reprezentantem SK Slavie Praha se však může stát naprosto každý. Několik týdnů už totiž probíhají kvalifikační turnaje do druhého ročníku e:LIGY a ten slávistický je na programu v úterý 12. ledna od 17 hodin. Kobby si vysloužil pozvánku do grandfinále a do semifinále se zapojí CptKubajz a nová posila DRMi10. Další sloty jsou ale volné pro jakékoliv zájemce. „e:LIGA je nejprestižnější turnaj u nás a je pro mě velkou motivací uhrát se Slavií dobrý výsledek,“ láká na e:LIGU právě DRMi10. Registrovat se do slávistické kvalifikace můžete zde.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.