Přejít k hlavnímu obsahu

Skupinová fáze Sazka eLEAGUE je u konce. CZC.eSuba a Sampi na vrcholu, play-off klepe na dveře

1. 6. 2020 | 12:36 Dota 2
První velká liga v Dotě 2 na našem území má za sebou skupinovou fázi. Šest týmů postoupilo do play-off a další dva budou hrát o záchranu do další sezóny.
Sazka eLEAGUE
Sazka eLEAGUE

Podle očekávání postoupili hlavní favorité, tedy Sampi (Mamos, Supream, Saberlight, Muf, Sehny) a CZC.eSuba (Digi, Breezy/BOOM, Ade, Lacek, Hajadlo). Sampi v posledním kole překvapivě prohráli s Inaequalis.Rozbíječi a eSuba je tak dotáhla s šesti výhrami a jednou prohrou. Oba vítězové skupinové fáze tak postoupí automaticky do semifinále. Na druhém konci tabulky se nachází Necroraisers a Lutea, jejichž výkony nestačily na postup, stále však mají šanci se zachránit v baráži. Zbytek týmů uvidíme bojovat o postup do zápasů se Sampi a eSubou ve čtvrtfinále.

Sampi předváděli skvělé výkony, akorát v posledních dvou zápasech se zdálo, že usnuli na vavřínech. V jejich předposledním utkání proti GO GAME Dogs jasně vyhrávali, ale najednou se z jejich skillově vysoké hry stal ruský 2000 MMR pub. Supream, Mambos i Saberlight začali nabíhat do základny soupeře jako smyslů zbavení a málem si i hru prohráli. Nejeden divák měl při hře podezření na nekalé praktiky, nesportovní chování, či dokonce na sázkový podvod. Pokud by Sampi skutečně prohráli, je zcela jasné, že by z něčeho podobného byli obviněni.

Poslední kolo navíc největším favoritům takzvaně vyfoukli Inaequalis.Rozbíječi, což bylo největší překvapení turnaje. Rozbíječi se nebáli riskantní ale v dnešní době populární strategie se Sniperem na pozici 4, což se jim skvěle vyplatilo. Vítězové zápasu tak ukázali, že se s nimi musí ve vyřazovací fázi počítat a že BRUTE to ve čtvrtfinále nebudou mít vůbec jednoduché.

Postup
Štítky: Sazka eLEAGUE