Přejít k hlavnímu obsahu

Snoubenci museli zrušit svatbu kvůli koronaviru, přesunuli ji do hry Animal Crossing

28. 3. 2020 | 13:29 Všechny hry
Sandboxová nintendovka Animal Crossing je hitem už od svého vydání. Nintendo vypustilo hru v pravý čas. Poklidná atmosféra opuštěného ostrova, který postupně osidlujete a seznamujete se svými zvířecími sousedy, by miliony hráčů nalákala tak jako tak, ale světová pandemie prodeje ještě znásobila.
Animal Crossing
Animal Crossing

Animal Crossing nabízí uklidňující únik od reality. Je snadné zapomenout na svět tam venku, když můžete uniknout na opuštěný ostrov a pomalu ho zkulturňovat. Také se zde díky multiplayer režimu můžete setkávat se svými přáteli, což byste nyní ve skutečném světě neměli.

Během čekání na sérum proti koronaviru SARS-CoV-2 nabízí Animal Crossing psychickou úlevu a alespoň nějakou formu sociální interakce. V tomto směru vlastně hra odvádí opravdu dobrou práci, tak dobrou, že si jeden pár zvolil mít svůj svatební obřad na fiktivním ostrově poté, co byla svatba v reálném světe zrušena.

Můj snoubenec to naplánoval s našimi nejlepšími kamarády. Dokončuji lékařskou univerzitu, ale nedostanu diplom, protože se nekonají promoce a teď nám ještě zrušili svatbu… Cítila jsem se opravdu špatně,

vysvětlila na Redditu ashmush, vlastním jménem Sharmin Asha.

Snoubenec pozval Ashu do hry, do vlastního města pod záminkou „sbíraní surovin.“ Když dorazila na ostrov, byla přivítána několika přáteli, kteří dorazili před ní. Skupinka vytvořila obřadní uličku, a dokonce jí vyrobili i svatební šaty na její herní charakter.

„Byla jsem tak šťastná,“ dodala na Redditu. „Nemám slov, nemůžu popsat, jak moc to pro mě znamená.“

Ačkoliv se Asha a její snoubenec Ahmed jistě v blízké budoucnosti vezmou i ve skutečnosti, na tento zážitek nikdy nezapomenou. Animal Crossing: New Horizons pro ně bude navždy velmi výjimečnou hrou. Ukazuje to, že jakkoliv špatné se věci zdají být, existují lidé jako Ahmed a Asha, kteří jsou laskaví, hodní a inteligentní. Gratulace šťastnému páru.