Přejít k hlavnímu obsahu

Šokující přestup jádra týmu FaZe do Cloud9?

24. 11. 2019 | 17:34 Counter-Strike 2
Internetem proletěla nečekaná zpráva, která ale dle všech informací nebyla založená na skutečných základech. Na platformě Liquipedia se totiž na pár minut objevila nová sestava Cloud9, jejíž základy měly být postaveny na hvězdách týmu FaZe Clan.
FaZe Clan
FaZe Clan

FaZe jsou aktuálně na vzestupu a se dvěma posilami to vypadá, že si jejich hra sedá. Důkazem toho je triumf z BLAST Pro Series v Kodani a semifinále na IEM Peking. Rozklad se v tuto chvíli dá tedy považovat za hodně nereálný, i tak nám to ale nedá se zveřejněným informacím podívat trochu na zoubek.

Pokud by šlo o více než fámu, nová sestava Cloud9 by byla založená na hvězdném duu Nikola 'NiKo' Kovač a Marcelo 'coldzera' David, doplněném o vycházející hvězdičku Helvijse 'broky' Saukantse. S původním složení by se naopak rozloučili Olof 'olofmeister' Kajbjer a Håvard 'rain' Nygaard. Právě rain je součástí tohoto projektu již od samotného vzniku za dob týmu Kinguin, ve FaZe pak ukončuje už svůj čtvrtý hráčský rok.

Jako čtvrtý na oné soupisce Cloud9 figuroval Aleksi 'Aleksib' Virolainen, díky čemuž by NiKo a spol. opět měli plnohodnotného in-game leadera. Jeho akvizici si fanoušci přáli už před příchodem brokyho, přestup ale tým společně zavrhl. Pětici by uzavíralo překvapivé jméno v podobě Ömera 'imoRR' Karataşe z Turecka.

Ať už je základ těchto brzy smazaných informací jakýkoliv, co byste na tyto překvapivé přesuny řekli? Jestli by si polepšili v Cloud9, o tom by nebyl pochyb, ale šli by za lepším samotní hráči i přes dvě změny v sestavě?

Cloud9
Štítky: FaZe Clan, Cloud9
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.