Přejít k hlavnímu obsahu

Souboj legend! V nostalgickém souboji se vrátí Xpecial, Hai nebo Dyrus

9. 7. 2020 | 12:13 League of Legends
Cloud9 a Team SoloMid jsou dvě organizace, které patří k nejdéle působícím celkům v severoamerické nejvyšší lize LCS. Z prvních týmových sestav už na scéně mnoho hráčů nezůstalo, ale o to nostalgičtější nádech bude mít páteční Classic Showmatch, ve kterém se představí legendy americké scény.
Classic LOL
Classic LOL

U Cloud9 bylo sestavování soupisky úplně jasné, jelikož pětice, která v zápase nastoupí spolu působila dva a půl roku, kdy dokázala vyhrát celou LCS a dvakrát skončila na druhém místě. Ve všech čtyřech finálových představeních se proti nim postavil Team SoloMid. Do zápasu bohužel nenastoupí vlastník Reginald a trochu kontroverzně ho nahradí Voyboy, který nikdy v kariéře za TSM nehrál.

Trojice TheOddOne, Xpecial a Dyrus spolu začala hrát v březnu 2012, WildTurtle se přidal v dubnu 2013 a společně vydrželi do léta 2014, kdy měli za sebou dvě finálové porážky, právě od Cloud9. Už tehdy v týmu hrál Bjergsen, který následně s Dyrusem a WildTurtlem v sestavě opanoval letní split LCS a dostal se s americkým týmem do play-off světového šampionátu. 

Sestava Cloud9 pro Classic Showmatch:

 Spojené státy americké An "BalIs" Van Le
 Spojené státy americké William "Meteos" Hartman
 Spojené státy americké Hai "Hai" Du Lam
 Spojené státy americké Zachary "Sneaky" Scuderi
 Spojené státy americké Daerek "LemonNation" Hart

Sestava Team SoloMid pro Classic Showmatch:

 Spojené státy americké Marcus "Dyrus" Hill
 Kanada Brian "TheOddOne" Wyllie
 Spojené státy americké Joedat "Voyboy" Esfahani
 Kanada Jason "WildTurtle" Tran
 Spojené státy americké Alex "Xpecial" Chu

V sestavách týmů figuruje dvojice hráčů, která stále aktivně hraje. WildTurtle hájí barvy FlyQuest, Meteos působí v 100 Thieves. Aktivní kariéru neukončil ani Sneaky, kterého na začátku roku v sestavě Cloud9 nahradil Zven. Ostatní hráči se přesunuli do managementu týmů nebo se z nich stali aktivní streameři. Výjimkou je Xpecial, který se stal trenérem esportového týmu Harrisburg University. Hai a LemonNation si dokonce založili vlastní organizaci Radiance, která působí na amatérské scéně. Hrát se bude v noci z pátku na sobotu ve 2:00.

Štítky: lcs, Cloud9, Team SoloMid