Přejít k hlavnímu obsahu

Sparta reaguje na Slavii a posiluje o hráče z 1. FIFA COOL ligy

14. 1. 2021 | 17:47 EA SPORTS FC 24
AC Sparta Praha se jako první fotbalový klub v Česku rozhodla v roce 2018 založit svou esportovou divizi. Její hlavní tváře v ní působí dodnes, ale ostatní členové se čas od času změní.
MarioOoso99
MarioOoso99
Zdroj: Zdroj

Hlavní tváří Sparta Esports je Jan 'Emerickson' Krupička, který po boku Martina 'Caster' Štěpána nechyběl ani v naší 1. FIFA COOL lize. Vzrůstající formu poslední dobou prokazuje Jan 'TheJohny' Hradil a spoleh je také na Jakuba 'JamesBony' Němce, který ale ve FIFA 21 hledá dřívější fazónu. Tuhle čtveřici však nyní rozšíří nová posila, kterou se stává Mario 'MarioOoso99' Gumbrešt. Ten rok 2020 strávil v týmu Zicon Esports, týmu fotbalisty Lukáše Železníka, kde mu ale skončila smlouva a díky dlouhodobým výkonům neměl o nabídky nouzi.

MarioOoso99 se kompetitivnímu hraní věnuje od roku 2019, i když samotnou FIFU hraje již více než deset let. Největší úspěchy se dostavily právě nyní, když vyhrál CZC.cz iSport Ligu a ve Weekend League stanovil český rekord v počtu výher bez jediné porážky. „Je to pro mě velká čest reprezentovat tak velký klub, jako je Sparta. Už od malička jsem snil, že tady budu hrát fotbal a jsem rád, že se mi to povedlo aspoň na virtuálním hřišti,“ řekl MarioOoso99 pro sparťanský web. „Chtěl bych moc poděkovat Zicon Esports za spolupráci a očekávám, že tohle angažmá ve Spartě mě posune zase o něco dál!" doplnil se špetkou motivace.

Po sedmém místě v základní části mu sice uteklo play-off podzimní sezóny 1. FIFA COOL ligy, současně se ale vyhnul baráži a letos v ní chybět nebude. Sparta tak bude mít v elitní soutěži hned tři zástupce.

MarioOoso99
MarioOoso99
Foto: AC Sparta Praha
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.