Přejít k hlavnímu obsahu

Spartak Trnava je dalším slovenským klubem vstupujícím do esportu, uvidíme jej už na MSR

7. 10. 2020 | 18:20 EA SPORTS FC 24
Není to ani týden, co jsme vás informovali o vstupu klubu ŠK Slovan Bratislava do světa esportu. Dnes jej pouze pár dní před konáním MSR 2020 doplňuje také rival Spartak Trnava. Ten se sice esportu již nějaký ten měsíc věnuje, plnohodnotná divize je však založena až nyní.
Spartak Trnava
Spartak Trnava

Sociální kanály FC Spartak Trnava esports existují již od dubna, kdy se v době zastavených fotbalových soutěží uskutečnilo přátelské utkání proti esportovým hráčům AS Trenčín. Za trnavský klub tehdy nastoupili brankář Dobrivoj Rusov a virtuální reprezentant Revy. Od té doby se však na další kroky čekalo, a ty přichází až nyní.

„Uvedomujeme si narastajúcu popularitu elektronického športu a rozhodli sme sa spojiť náš futbalový klub s esportovým tímom. Vidíme tam istý potenciál, hoci prioritou pre nás stále ostáva šport na trávniku. Aj mnohí naši futbalisti vo voľnom čase radi hrajú futbal na hernej konzole, je to obľúbená zábava najmä počas sústredení. Ktovie, možno počas hrania uvidia futbal aj z iného pohľadu a prinesie im to osoh i v reálnom zápase,“ uvedl v tiskové zprávě PR manažer klubu Patrik Velšic.

Dvě hvězdy trnavského FIFA týmu uvidíte již tento víkend bojovat o titul mistra Slovenska. Řeč je o Alexeji 'Alex' Antalovi (první fotka níže) a Marco 'Kali' Kalivoda (druhá fotka), dvou devatenáctiletých rodácích z Trnavy, kteří se hraní oblíbeného fotbalového simulátoru věnují více než 10 let. Ve "víkendovce" dosud lepší výsledky uhrával Alex, když atakoval hranici Elite 1. Třetím do party virtuálních fotbalistů Spartaku je o rok starší Boris 'Doky' Doka (poslední fotka), který se aktivněji věnuje FIFĚ teprve dva roky a jeho akvizice je spíše sázkou do budoucna.

Nové členy trnavské fotbalové rodiny přivítal sám ředitel klubu Milan Cuninka. Toho doplňoval předseda esports divize Peter Blanárik, který se kromě účasti hráčů na MSR rozpovídal i na téma cílů do budoucna: „Od budúceho štvrtka by mala štartovať aj dlhodobá ligová súťaž a zápasy by mala vysielať aj televízia Orange šport. Ešte predtým by sme chceli odohrať priateľský zápas proti Slovanu. Ambíciu je, aby časom kopírovala futbalovú ligu.“

Alex
Kali
Doky
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.