Přejít k hlavnímu obsahu

Sparťani podlehli Lille ve virtuální předehrávce Evropské ligy

22. 10. 2020 | 01:25 EA SPORTS FC 24
Fotbalová Sparta má před sebou po čtyřech letech návrat do základní skupiny Evropské ligy, ale o krásný duel se postaral i její esportový tým. Emerickson, Caster a JamesBony28 se totiž utkali proti francouzské dvojici AdRXx + Cursorr.
AC Sparta eSports
AC Sparta eSports

Ve čtvrtek se na pražské Letné bude konat zápas, na který se všichni fotbaloví fanoušci těší. Ještě předtím se ale FIFAři dočkali stejného duelu na virtuálním trávníku. V přátelském utkání proti LOSC MCES eSports, esportové divizi francouzského fotbalového týmu z Lille. Ten nakonec reprezentovali přední hráči francouzské scény AdRXx a Cursorr a první jmenovaný díky dvěma výhrám zajistil vítězství. Na závěr duelu už Emerickson jen korigoval na 1:2 na zápasy.

V prvním zápase se diváci dočkali vyrovnaného souboje, kdy JamesBony dokázal francouzského soka pořádně potrápit. AdRXx se sice dostal do vedení 1:0, ale těsně před koncem prvního poločasu Bony dokázal srovnat a ze zápasu se stalo drama. AdRXx ale poměrně rychle dokázal získat vedení 2:1, které udržel až do konce, přestože JamesBony dlouho tlačil. Caster s Bonym se ale rozhodně nemají za co stydět, jelikož AdRXx patří k absolutní špičce Francie, což potvrdil i druhým místem v e-Ligue 1, za nějž obdržel 5 000 eur.

Sparta Lille

V druhém utkání dostal Caster lekci z efektivity, když AdRXx využil ty své na maximum a z tří střel na bránu si ubojoval vítězství 3:0. V tu chvíli už bylo jasné, že Sparta tenhle přátelák nevyhraje, ale Emerickson zabojoval alespoň o čest a nad Cursorrem vydoloval výhru 2:0. V tomto utkání rozhodl až druhý poločas, kdy Emerickson získal vedení a po přečkání náporu francouzského soka si nakonec pojistil výhru druhým gólem v 72. minutě.