Přejít k hlavnímu obsahu

Špičkový fotbalista ovládl ePremier League a poté zazářil skórem 30-0 ve Weekend League

28. 4. 2020 | 09:00 EA SPORTS FC 24
Není žádným tajemstvím, že spousta fotbalistů hraje ve volném čase videohry a někteří jim věnují tolik času, že dokáží konkurovat i klasickým hráčům. A co teprve v době, kdy kvůli koronaviru je tréninkový i zápasový program silně omezený?
Diogo Jota
Diogo Jota

Český reprezentant Patrik Schick se v jednom rozhovoru vyjádřil, že ve Weekend League zvládl uhrát 25 výher, což znamená druhý nejvyšší rank Elite 2. Jsou ale tací, kteří jsou na tom ještě lépe, ať už je to díky větší porci vložených financí, nebo ještě vytříbenějších dovednostech. Jedním z takových případů je i Diogo Jota.

Jeden z mnoha portugalských fotbalistů v řadách Wolverhampton Wanderers je svým skillem ve FIFĚ proslulý, což minulý týden mohl dokázat v turnaji ePremier League Invitational, kde všechny kluby elitní soutěže reprezentovali jejich skuteční hráči. Jota se dostal až do finále, kde se utkal s Trentem Alexander-Arnoldem z Liverpoolu, jehož v rozhodujícím zápase udolal až díky zlatému gólu. To ale není jeho jediný aktuální úspěch.

O víkendu se totiž naplno zapojil i do tradiční víkendové ligy. V režimu FUT má Jota složenou vskutku exkluzivní sestavu z hráčů anglické Premier League, v jejímž čele je 99-rated Virgil van Dijk a 98-rated Kevin de Bruyne. Jedinými výjimkami jsou tři legendy, které ale nepatří k těm nejšpičkovějším ze své kategorie. Jak už dle nadpisu článku tušíte, tak Portugalec ani jednou nezaznamenal hořkost porážky a zařadil se do exkluzivního klubu. Víkendovka se hraje každý týden a, pro představu, skóre 30-0 pravidelně získávají maximálně 1-2 Češi, při nejlepším. Až takto dobře na tom Diogo Jota se svým parádním týmem je. Chcete se jeho sestavou inspirovat?

Diogo Jota
Zdroj: @DiogoJota18
Štítky: FUT, ePremier League
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.