Přejít k hlavnímu obsahu

Společnost EA zabanovala kontroverzního hráče a streamera na všech svých službách

27. 2. 2020 | 08:00 EA SPORTS FC 24
Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne. Toto přísloví se naplnilo v případě profesionálního hráče FIFY a streamera jménem Kurt "Kurt0411" Fenech, který měl dlouhodobě s EA spory.
Ban
Ban

Kurt0411 měl napjaté vztahy s Electronic Arts už dříve. V listopadu 2019 dostal zákaz vystupovat na soutěžích FIFA kvůli přetrvávajícímu urážlivému chování vůči společnosti během livestreamů a na sociálních médiích, krátce poté, co FIFA účty, jež mají na starosti management komunity, byly hacknuty podporovateli kontroverzního streamera. Kurt zareagoval videem, v němž si z banu moc nedělal, a prohlásil, že jeho slova vůči zaměstnancům EA byla „více než zasloužená.“  

„Každý, kdo hraje videohry, to už přede mnou řekl svým soupeřům, zvláště ve FIFA. Rozdíl je, že já mám před sebou živou kameru,“ uvádí ve videu. „Proč musím měnit to, co říkám, protože mám před sebou kameru?“

Během února také vydal „diss track“. Zkrátka se do společnosti obouval dost dlouho a EA očividně došla trpělivost. Jelikož hráč nepochopil, proč by měl změnit své chování, nemá teď zákaz jen na FIFA soutěžích, dostal ban na všech EA hrách a službách. 

Ve zprávě na Twitteru EA shrnuli, proč Kurt0411 dostal ban. Také se vyjádřila k současné situaci:

Od té doby (banu) Kurt nadále zveřejňoval urážlivé a výhružné zprávy a videa o zaměstnancích EA a konkurenčních hráčích na sociální média, vybízel také ostatní, aby dělali to samé. Jeho zprávy šly za hranu slušnosti a přešly do velmi osobních útoků a porušily naše Podmínky užití. Nebudeme tolerovat výhružné chování. A tak dnes bude EA účet Kurt4011 zabanován od hraní našich her a přístupu k našim službám kvůli těmto vážným a opakovaným porušením.

Reakce na sebe nedala dlouho čekat, Fenech sdílel obrázek zprávy o banu, který obdržel, na Twitteru a tvrdil, že ban neobdržel kvůli svému chování, ale kvůli své dominanci. 

Nikdy jsem neřekl nic, co bych neměl. Ve skutečnosti je v tom víc, než si kdokoliv myslí. Nechtěli, abych soutěžil na událostech, protože se báli, že bych je vyhrál. Jsem druhý největší streamer jejich her a bojí se, že předstihnu jejich zlatého hocha.

 

Naznačil též, že nehodlá pouze v tichosti odejít. Uvidíme, jak se situace bude nadále vyvíjet, je však jisté, že Kurt se svého účtu již nedočká. 

Zdroj: pcgamer.com
Štítky: fifa, EA, fotbal, BAN