Přejít k hlavnímu obsahu

Steam údajně povolí platby v nových měnách, a to včetně české koruny

7. 4. 2021 | 18:17 Všechny hry
Podle kolujících informací se Steam v nejbližší době odhodlá k dalšímu kroku vpřed a povolí platby rovnou v sedmi dalších měnách. Tato informace je důležitá především proto, že mezi novými měnami se nachází i naše česká koruna! Mohly by tyto změny však potenciálně také ovlivnit i současné ceny?
Steam zavádí nové měny
Steam zavádí nové měny
Zdroj: Steam

Steam, jakožto pravděpodobně nejoblíbenější platforma pro digitální distribuci her a dalšího softwaru, se těší podpory svých uživatelů i díky poskytnutí kvalitního zázemí pro multiplayer hry a komunitu vůbec. Opravdu populární je samozřejmě i u českých uživatelů, kteří si ovšem vyhlédnuté produkty museli prozatím zakupovat pomocí jiných měn než té české – tedy alespoň doteď.

Platit za hry například v eurech většinou nikomu nezpůsobovalo přílišné nepohodlí, ovšem platby v českých korunách jsou vždy více než vítané. Podle všeho bychom se takové vymoženosti měli v blízké době skutečně dočkat, jelikož na Steam brzy údajně dorazí sedm nových měn. Novinkou by tak měla být švédská koruna, bulharský lev, chorvatská kuna, dánská koruna, maďarský forint, rumunský lei a konečně také česká koruna.

Steam se pravděpodobně odhodlal k těmto dlouho očekávaným přídavkům i proto, že konkurenční platforma Epic Games už právě dávno používá široké spektrum nejrůznějších měn, a to včetně té české. Mohly by tyto nadcházející změny ale negativně ovlivnit i současné ceny? Je to sice dost možné, ale jelikož zatím není nic jisté, spekulace nejsou prozatím na místě. Můžeme však pevně doufat, že tomu tak nakonec nebude. 

Štítky: Steam